3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erdemir'de 25 madde daha tamam

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ'de toplu iş sözleşme görüşmelerinde 25 maddede daha anlaşma sağlandığı bildirildi.


Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 5 bin 300 işçiyi kapsayan sözleşmeyle ilgili ERDEMİR adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile süren görüşmelerin üçüncü oturumunu gerçekleştirdiklerini söyledi.


1 Eylül 2008’den geçerli olacak sözleşmenin ilk oturumunun 5 Eylülde yapıldığını anımsatan Odabaş, “Üçüncü oturumda 30 madde görüşüldü. Bunlardan çalışma süresi, izinler, kıdem tazminatı, iş sağlığı, iş yeri değiştirme gibi idari maddeleri içeren 25’i kabul edildi. 5’i ise bir sonraki toplantıya ertelendi.

117 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinde şu ana kadar 46 madde üzerinde anlaşma sağlanmış oldu. Henüz ekonomik maddeler içeren görüşmelere geçilmedi. Dördüncü oturum, 21 Ekimde, İstanbul’da MESS binasında yapılacak. 2 yılı kapsayacak sözleşme görüşmelerinde, öncelikle işçimizi ve tarafları memnun edecek şekilde, masa başında anlaşmayı arzu ediyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?