3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erdemir'de rekorlar kırılıyor

Şubat ayında OYAK Grubu'nun üyesi olduktan sonra üretim gücünü geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) yeni üretim rekorları kırılırken, Türkiye'nin ilk ve tek Levha Haddehanesi de üretime başladı. 

ERDEMİR Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Levha haddehanesinin üretime başladığı belirtilerek, "OYAK Grubu'nun sinerjisiyle birleşerek dünya çelik sektöründeki yerini daha güçlü hale getiren ERDEMİR, Ağustos ayında da rekorlar kırmaya devam etti. Kuruluş kapasitesi 500 bin ton/yıl olan ve pazar durumuna göre 1 milyon ton/yıla çıkabilecek olan Levha Haddehanesi ticari anlamda üretimlerine başladı. 128 milyon ABD Doları harcama yapılan Levha Haddehanesi ek yatırımlarla 140 milyon ABD Doları'na mal olacak" denildi. 

Açıklamada ayrıca, tasarruf bilinciyle minimum maliyetle, en fazla ve satılabilir üretim yapma düşüncesini tüm süreçlerinde hayata geçiren ERDEMİR'de ayrıca geçtiğimiz ay içerisinde, I. Sıcak Haddehane I. Şerit Hadde tesisinde, 2. Sıcak Haddehanede, Rulo+Levha üretim ve diğer bazı servisler ile ERDEMİR liman hizmetlerinde de rekor kırıldığı kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 16:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?