3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ERDEMİR'i zor günler bekliyor

ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası arasında anlaşmanın sağlanmasının ardından Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş değerlendirmede bulundu.

ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasında 22. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanmasının ardından, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkan Yusuf Ziya Odabaş basın toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulundu. Odabaş, "Bilindiği gibi 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi martın 16'sındaki grev kararı ile birlikte görüşmeler tıkanmıştı. Şirketimiz ile talepleri doğrultusunda masaya çağırılmasıyla dünkü görüşmelerimiz sonucu 22. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri Türk Metal Sendikası ile ERDEMİR arasında anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu toplu iş sözleşmesinin masada ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası çalışanları adına bize mutluluk vermektedir. Ücret konusunda 1'den 32'nci kademeye kadar değişik saat ücreti ve kademeler oluşmaktadır. Bunlara yansımaları değişik boyuttadır.

Kafaların daha fazla karışmaması anlamında bu sözleşmenin bir şekilde işçi sıkalasına yansıyan ücretin değişik olduğunu bildirmek isterim. Erdemir'e ve Türkiye'deki çalışma hayatının daha huzurlu ve barış içerisinde geçmesi temennisiyle Erdemir'e ve Ereğli camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ERDEMİR'i ve ERDEMİR çalışanlarını da zor günlerin beklediğini belirten Şube Başkanı Odabaş, büyük kaos yaşamamak için masada bitirmek için sendika olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Odabaş, "Başbakanın dediği gibi kriz teğet mi geçiyor ne olduğunu hep beraber Türkiye'de yaşayacağız. Ülkedeki gidişat iyi değildir, üzerimizde zor günler var. ERDEMİR'i de ERDEMİR çalışanlarını da zor günler bekliyor. Onun için bizde bu kriz ortamında grevi yaşayıp daha büyük kaos yaşamamak için masada bitirmek için sendika olarak üzerimize düşeni yaptık masada bitmesi bizleri mutlu etti" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:36:02
Güncelleme :27 Şubat 2009 Cuma 15:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?