2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Erdemir'in satışına 'güç birliği' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Ereğli ve Alaplı İlçe Örgütleri, özelleştirme kapsamındaki ERDEMİR’in satışına karşı güç birliği çağrısında bulundu.

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) blok satışı konusunda ortak basın açıklaması yapan CHP Ereğli ve Alaplı İlçe Örgütleri, verimsiz kuruluşların özelleştirilmesi ile ERDEMİR’in özelleştirilmesinin aynı kapsamda tutulmamasını istedi.

CHP Ereğli İlçe Örgütü’nde düzenlenen toplantıya ERDEMİR’in önceki İdare Meclisi üyelerinden Oktar Coşkuner de katıldı.

ERDEMİR’in blok satışına, Ereğli’deki her kesimin karşı olduğunu belirten CHP Ereğli İlçe Başkan Bayram Gürkan, Ereğli’nin bu mücadelede kararlı olduğunu söyledi.

CHP olarak, EERDEMİR’in blok satışının engellenmesinde demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere ve sendikalara destek vereceklerini vurgulayan Gürkan, "Güç birliğinin gereğine inanıyoruz. Yalnız, herkesin ERDEMİR’in blok satışına, peşkeş çekilmesine karşı tavır alırken net davranmasını, ’bu satışa karşıyız, ama’ gibi yaklaşımlardan uzak durmasını bekliyoruz. ERDEMR’in blok satışı ile binlerce kişinin işsiz kalmasının yanısıra ERDEMİR’e endeksli yan sanayi de yok olmakla karşı karşıya gelecek. ERDEMİR’in satışı için düğmeye basılmış, tüm pürüzler bir bir giderilmiştir ama Ereğli halkı halen görmezden geliniyor, onların haklı karşı duruşları yok sayılıyor. Bölgesini, ülkesini seven her kesimi ERDEMİR’in blok satış kabusunun defedilmesi için mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:51:42
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan IP: 85.97.93.xxx Tarih : 20.04.2005 09:50:12
tabi ki satışını istemezler çünkü ereğli de erdemir siyasetin en önünde yapılanıdır şöyleki seçimler zamanında vatandaşın istediği erdemire girebilmek siyasetçinin sözü ise seçilirsek erdemir işin tamam siyasetçi bu yüzden istemez.ereğlide erdemirin özelleştirilmesini sadece çalışanları istemez ereğli halkının hepsi özelleştirmeyi ister.özelleştirme=güzelleştirme