3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erdoğan'a böyle destek oldu

Zonguldak'ta eski bir boksör, elinde Türk Bayrağıyla denize girerek İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i kınarken, Başbakan Erdoğan'a destek verdi.


Zonguldak'ın Kozlu beldesinde oturan eski boksör Atanur Öner, elinde Türk Bayrağı ile denize girerek Davos Zirvesi'ndeki Gazze Toplantısı'nda Müslümanlar hakkında konuşmaları nedeniyle İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i kınarken, toplantıyı terk eden Başbakan Tayyip Erdoğan'a da destek verdi. Elindeki Türk Bayrağı'nı sahilde ve denizde dalgalandıran Öner, "Başbakanımı kutluyorum. Türk halkı sizin yanınızda. Bu bayrağı sonunda ABD'ye dikeceğiz" diye bağırdı.


Denize Peres'i kınamak ve Başbakan Erdoğan'a destek olmak amacıyla girdiğini anlatan Öner, şöyle konuştu: "Başbakanımızın Davos zirvesindeki hareketini Zonguldak ve Kozlu halkı adına tebrik ediyorum. Başbakanımızın yapması gereken buydu. Bunu yaparken Türk halkının her yerde başının dik olduğunu alnının açık olduğunu göstermiştir. Bugün burada denize girmemin sebebi, İsrail'in Cumhurbaşkanı Peres'e tepkidir."


Soğuk havaya rağmen denizde bir süre yüzen Öner, daha sonra sessizce sahilden ayrılarak evine gitti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 18:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?