3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erdoğan'dan 3 bin işçi müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, madenci elbisesi ve baretle deniz seviyesinden eksi 564 metre yükseklikteki maden ocağında incelemelerde bulunduktan sonra TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünün bahçesinde maden işçileri ve vatandaşlara hitap etti.

564 METREDE MADENCİLERLE TER DÖKTÜ
''Bugün Zonguldak'ın maden işçileri ile kader ortaklığının altını çizmeye geldiğini'' kaydeden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

Bunun için tüm arkadaşlarımızla 564 metre dikeye indik, ondan sonra da yaklaşık 2,5 kilometre paytonlarla seyahatimiz oldu ve Karadeniz'in altında kömür panolarında işçi kardeşlerimle birlikte kömürün nasıl çıkartıldığını bizzat yaşama fırsatı buldum. Bunun için Ferhat gibi dağları delerek, kazıya kazıya, umudu güneş gibi ortaya çıkaran, sevdası için her türlü zorluğu göze alan sizin zengin gönüllerinizle aynı iklimi soluma fırsatını buldum. Sizi örnek almaya, sizin aydınlattığınız ocaklardan ışık almaya geldim.

Sizler babalarınızdan, atalarınızdan size miras kalan geleneğe sahip çıktınız. Maden ocağında da sordum? 'Babanız ne iş yapardı?' diye. Verdikleri cevap, 'O da ocaklardaydı' oldu. Bazıları, 'Babamı, bu ocaklarda şehit olarak kaybettim' dedi. İşte bu ülkenin yanan bütün ocaklarında sizin emeğiniz, sizin alın teriniz var. Bu ülkenin bütün şehirlerini siz aydınlattınız. Bütün evlerini siz ısıttınız, siz şenlendirdiniz. Sizin gibi, ülkesi için katma değer üreten tüm işçilerimize minnettarlığımızı bir kez daha sunuyoruz.''

Başbakan Erdoğan'ın sözleri zaman zaman madencilerin, ''Madenci Seninle Gurur Duyuyor'', ''Emeğin Başkenti Şanlı Zonguldak'' ve ''Madenci Feneri Sönmeyecek'' sloganlarıyla kesildi.



"1500+1500 YENİ ELEMAN ALINACAK"
Başbakan Erdoğan konuşmasında, Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarının bu ayın ilk haftasından itibaren ödenmeye başlanacağını da bildirdi.

Konuşmasında maden işçilerine müjde de veren Başbakan Erdoğan, ''Şimdi yeni bir adım atacağız inşallah önümüzdeki haftanın içerisinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız, Çalışma Bakanımız, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürümüz olmak üzere bir dayanışma içerisinde, süratle inşallah 1500 artı 1500 yeni eleman alacağız'' dedi.



''KAPKARA OLMUŞ YÜZLERDE PARILDAYAN IŞIKLAR''
Konuşmasında, maden işçilerinin ne kadar zorluk altında çalıştığını bizzat gördüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, maden işçilerinin Türkiye'de alın terinin gerçek temsilcileri olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

''Bu kardeşlerimizin kapkara olmuş yüzlerinden parıldayan ışıklar var. Onlar umut ışıkları. İşte bu umut ışıkları, bu ülkenin karanlıktan aydınlığa çıkan istikametinin görüntüleridir.

El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, bir ve beraber olacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi bozamadıkları sürece Türkiye'nin önünde duracak bir güç yoktur. Bunu böyle biliniz. Bütün mesele birliğimiz, beraberliğimizdir.

Biz güçlü bir milletiz. Tarih itibariyle güçlü bir milletiz. Ama aramıza zaman zaman fitne, fesat vesaireyle, bizi bölmeye çalışanlar oldu. Bunlara prim vermeyeceğiz. Biz birbirimizi seveceğiz. Dayanışma içinde olacağız. Hep birlikte bu dayanışmayı gösterelim. Göreceksiniz Cumhuriyetin 100. yılı çok daha farklı olacak. 2023 çok daha farklı olacak.

Daha güzel günler var önümüzde. 'Durmak Yok Yola Devam Diyeceğiz', yolumuza devam edeceğiz.''

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye edildi.

A.A
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 09:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?