6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Erdoğan'dan Alaplı'ya destek sözü

LEVENT ERDOĞAN'DAN ALAPLI'YA DESTEK SÖZÜ

Beşiktaş Kulübü'nün eski asbaşkanlarından, yağlı güreşin duayen ismi Av. Levent Erdoğan, Alaplı'yı ziyaret etti. Alaplı yağlı güreş sahasını inceleyen Erdoğan, Belediyespor güreşçilerine forma hediye etti.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün eski asbaşkanlarından, yağlı güreşin Türkiye'deki en önemli destekçileri arasında yer alan Av. Levent Erdoğan, Alaplı'da yağlı güreş ve diğer spor dallarının gelişmesi için maddi ve manevi olarak elinden gelen bütün desteği vereceğini bildirdi. Yağlı Güreş Kulübü'nün Kurucusu ve Başkanı Av. Levent Erdoğan, beraberinde Kırkpınar'ın altın kemer sahibi efsanevi başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, yine Kırkpınar'ın bir diğer efsane olmuş başpehlivanı Kadir Birlik, Alaplılı başpehlivanlar Eyüp ve Ziya Ünlü ile birlikte Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu makamında ziyaret etti, güreş sahasında incelemelerde bulunup, Alaplı Belediyespor Kulübü güreşçilerinin Kapalı Spor Salonu'ndaki antrenmanını izleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.

Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinde, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Çimenoğlu'na Beşiktaş'ın siyah-beyaz renklerini taşıyan; kravat, eldiven, bere, flama, çorap ve rozetten oluşan ürün setini hediye eden Av. Levent Erdoğan'a, Belediye Başkanı Çimenoğlu da, yağlı güreş ve Türk sporuna katkıları ve ilçeyi ziyaretinin anısına plaket takdim etti. Ahmet Taşçı'ya da, yağlı güreş sporuna katkıları ve ilçeyi ziyaretinin anısına plaketini, Güreş Ağası Aydın Semerci takdim etti. Levent Erdoğan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte, güreşlerin yapıldığı Alaplı Kapalı Spor Salonu'ndaki sahada da incelemelerde bulundu. Alanı çok beğenen Erdoğan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'ndan da, sahadaki düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler aldı. Belediye Başkanı Çimenoğlu, bayram törenleri ve yağlı güreşler için kullanılacak sahayı, bu amacın gerçekleştirileceği şekilde yapılandırdıklarını belirterek, “Burayı, dört dörtlük bir kompleks yapmak istiyoruz. Güreşleri ve milli bayramların kutlama törenlerini de burada yapacağız. Tribün için 1 metre yüksekliğinde, 80 metre uzunluğunda platform yaptık. Burada ayrıca; sporcular için soyunma odaları, misafirler için dinlenme salonları olacak” dedi.

Alanı çok beğenen Av.Levent Erdoğan, “Planladığınız düzenlemeler yapıldıktan sonra, burası Türkiye'nin Kırkpınar'dan sonraki en büyük er meydanı olur. Biz de, bu çalışmalarınızda size elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

ALAPLI'DA SPORA TAM DESTEK SÖZÜ

Levent Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte, Kapalı Spor Salonu'nda antrenman yapan Alaplı Belediyespor Kulübü güreşçilerinin çalışmalarını da izledi. Güreşçilere, forma hediye eden Erdoğan, eşofman takımlarının da hazırlandığını ve kısa bir süre içinde gönderileceğini ifade etti. Erdoğan, “Belediye Başkanımızın diğer spor dallarında olduğu gibi yağlı güreşe de ehemmiyet vermiş olması, Alaplı'da sporun önemli bir gelişme gösterdiğinin göstergesidir. Bundan sonra, inşallah hep birlikte, burada, başkanımın emrinde, el ele, kol kola, maddi, manevi bütün gücümüzü koyarak, başta yağlı güreş olmak üzere, diğer spor dallarına hizmette bulunacağız” dedi.

Alaplı'da olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu çok güzel bir güreş sahası hazırlığına başlamış. Diğer spor dallarında da değerlendirildiği takdirde, çok yakında güzel bir esere kavuşulmuş olacaktır. Bizler de, Türk sporuna katkılarımızı bu sayede, birlikteliğimiz için açılan kapıyla birlikte sürdüreceğiz.”

“LEVENT ERDOĞAN, ARTIK FAHRİ HEMŞERİMİZ”

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Av. Levent Erdoğan'ın Beşiktaş Kulübü'nün Asbaşkanlığını yaptığını hatırlatarak, “Levent Erdoğan, Beşiktaş kulübünde önemli bir yere sahip; aynı zamanda, yağlı güreş camiasının duayenlerinden, babalarından. Kendi yağlı güreş kulübünde güreşçi yetiştiren; bu güreşin, ata sporumuzun daha da gelişmesi için çalışan Erdoğan'ı gururla izliyoruz. Kendisinin Alaplı'ya gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu ziyaret, ilçemiz için de gurur vericidir. Kendisini artık 'Fahri Hemşerimiz' olarak kabul ediyoruz. Her zaman bekliyoruz. Bundan sonraki güreşlerimize teşrif edecekler, şereflendirecekler, biliyoruz. Bir daha ki güreşlerimizde ve çeşitli spor aktivitelerimizde bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bunun yanında, Kırkpınar'ın efsanevi pehlivanlarından Ahmet Taşçı da ilçemize geldi. Zaten kendisi bizim eski dostumuz. Kendisi Karamürselli ama biz onu Alaplılı olarak kabul ediyoruz. Kendisine de hoş geldin diyoruz. Diğer yandan ilçemizin gururu olan Ziya Ünlü ve Eyüp Ünlü kardeşler de bugün aramızda. Bizleri onurlandırdıkları için, Yağlı Güreş Kulübü Başkanı ve Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'a, Kırkpınar'ın efsanevi pehlivanı Ahmet Taşçı'ya Ziya ve Eyüp Ünlü kardeşlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“ALAPLI KAYBETMİŞTİ, ŞİMDİ YENİDEN KAZANDI”

Kırkpınar'ın efsanevi pehlivanlarından Ahmet Taşçı da, Belediye Başkanı Çimenoğlu'nu ve burada yetişen genç pehlivanları ziyaret etmek amacıyla Alaplı'ya geldiklerini belirterek, “Alaplı'da bulunmak, bizim için mutluluk verici bir duygu. Şunu ifade etmek istiyorum ki; ben Alaplılıları kıskandım. Nevzat Başkanım gibi değerli bir başkanı var Alaplı'nın. Bu spor tesislerini gezdik, gördük ve yapılacakları da tahmin edebiliyorum. Kendileri ata sporuna çok büyük destek veriyor, yatırım yapıyor. Kendisinin, daha önce Belediye Başkanlığı için aday gösterilmediğinde, biz onun değil Alaplı'nın kaybettiğini düşünüyorduk. Ama Alaplılılar yeniden kazandılar. İnşallah daha iyi ve güzel başarılı çalışmalarla, ilçeye iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Alaplı Güreş Ağası Aydın Semerci de, “Yağlı Güreş Kulübü Başkanı ve Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğan'a, Kırkpınar'ın efsanevi pehlivanlarından Ahmet Taşçı'ya, Ziya ve Eyüp Ünlü kardeşlere teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu ve diğer arkadaşlarla birlikte, güreşçi kardeşlerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

LEVENT ERDOĞAN'DAN ALAPLI'YA DESTEK SÖZÜ
LEVENT ERDOĞAN'DAN ALAPLI'YA DESTEK SÖZÜ
LEVENT ERDOĞAN'DAN ALAPLI'YA DESTEK SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 15:51:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 16:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?