3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli, DHO öğrencilerini ağırlıyor

Deniz Kuvvetlerine bağlı Deniz Harp Okulu öğrencileri, Açık Deniz Eğitimi Seyri kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelerek Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.


Deniz Kuvvetlerine bağlı 1. sınıftan 2. sınıfa geçen 172 Deniz Harp Okulu öğrencisi, okul gemileri TCG Sokullu Mehmetpaşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa ile Açık Deniz Eğitimi (ADE-I) Seyri kapsamında, Çanakkale, Samsun ve Trabzon'dan sonra Ereğli limanına yanaştılar.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Zekeriya Demircioğlu komutasındaki 172 Deniz Harp Okulu öğrencisi, Karadeniz Bölge Komutanlığı limanından askeri bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na gelerek çelenk sundu. Kurmay Albay Zekeriya Demircioğlu, 1-19 Eylül tarihleri arasında okul gemileri TCG Sokullu Mehmetpaşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa ile icra edilen Açık Deniz Eğitimi (ADE-I) Seyrinin Çanakkale Boğazı, Karadeniz ve Marmara harekat alanını kapsadığını belirtti.

Demircioğlu eğitimin amacını, "Öğrencilere görev yapacakları ve yaşayacakları ortamı tanıtmak ve sevdirmek, donanmaya çıkmadan önce gemilerde yürütülen faaliyetler hakkında eğitmek, Türk Bayrağını denizlerde dolaştırmanın anlamı, Deniz Kuvvetleri ile ülkemizi temsil etmenin önemi ve kuralları göstererek benimsetmek, Askeri, tarihi, turistik yer ve tesisler hakkında bilgi vererek öğrencilerin genel kültürünü artırmak" olarak açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?