3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli Belediyesi'ne yeni araçlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından 2 adet yeni kamyon alındığı, bir ambulansın da modernize edilerek hizmete sokulduğu bildirildi.


Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, belediye binası önünde araçların tanıtımı sırasında yaptığı konuşmada, 25'er ton taşıma kapasiteli 2 adet kamyon alındığını belirterek, "Önünde kar küreme aparatı olan kamyonun maliyeti 162 bin YTL'dir.

Diğer kamyon ise, 147 bin YTL'ye mal oldu. Kamyonlarımızı bu şekliyle yaz ve kış aylarında çok amaçlı kullanabileceğiz. Belediyemizde atıl durumda bulunan ambulansımızı modernize ederek kullanılır hale getirdik. 15 bin YTL harcama yapılarak soğutma sistemi konulan ambulansımız, vatandaşlarımızın ilçe dışından getirmek istedikleri cenazelerinde kullanılabilecek'' dedi.


Sesli, belediye hizmetlerini artırarak sürdüreceklerini ifade ederek, "Birilerinin dediği gibi Ereğli Belediyesi'nin telaffuz dahi edilemeyecek miktarlarda borcu yoktur. Belediyemizin işçisine, memuruna SSK'ya, devlete, BEDAŞ'a ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na borcu yoktur. Birileri kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Adına siyaset denilen yalanlarla halkımız kandırılmaya çalışılıyor. Göreve seçilmemden sonra liman gelirlerimiz yüzde 300 artırıldı. Makine parkımızı geliştirdik. Rüyalarında dahi göremeyecekleri 120 bin ton asfalt dökme hedefi koyduk. Halen Kadıtarlası, Süleymanlar, Güldere, Belen, Belen Yenisiteler ve Kepez Mahallelerine asfalt dökülmesi için belediye meclisinden çıkardığımız karara itiraz eden meclis üyesi arkadaşlarımız, 'Biz, çalışan belediye istemiyoruz' demek istiyorlar. Buna hayır demek, halka yapılan saygısızlıktır. Mahallelere hizmet gitmesini istemeyen bu arkadaşlarımızı esefle kınıyorum'' dedi.


Ereğli-Zonguldak karayolunun Kepez Mahallesi mevkisindeki güzergahın adının "Ölüm yolu"na çıktığını hatırlatan Sesli, "Ölüm yolu olarak nitelendirilen bu bölge ile ayın güzergahtaki Göçmenler Sokak bölgesinde yapacağımız çalışmaları olağanüstü topladığımız Belediye Meclisi'nde gündeme getirdik. Ereğli sevdalısı olduklarını söyleyen bazı meclis üyesi arkadaşlarımız ise ne yazık ki toplantıya bile katılma gereği duymadı. Ereğli sevdalıları neredeydi? Çünkü onlar Ereğli değil, siyasi rant sevdalısıydı. Bundan sonra Ereğli Belediyesi'nde adalet var. Adaletin olduğu yerde de rantın olma şansı yoktur. Bizler birilerinin değil, Ereğli halkına hizmet için buradayız. Görevde olduğumuz sürece de halkımız hizmetin en alasını görecektir'' diye konuştu.


Sesli, okunan duanın ardından motorunu çalıştırdığı kamyonun damperini kaldırdı. Tanıtım törenine, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, bazı yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 17:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?