3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli CHP'de liste gerginliği

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Belediye ve İl Genel Meclisi sıralamalarını beğenmeyen bazı CHP'liler, kendilerini partiye hapsederek eylem başlattı.


CHP Kdz. Ereğli eski İlçe Başkanı Muhammet Arslan, İl Genel Meclisi adaylığında 4. sırada olmasına tepki göstererek yaklaşık 15 partili ile parti binasından çıkmadı. Rahatsızlanan Muhammet Arslan için partiye ambulans gelirken, Arslan hastaneye gitmek yerine partide kalmaya devam ediyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli eski İlçe Başkanı Muhammet Arslan, açıklanan İl Genel Meclisi aday listesinde 4. sırada olması nedeniyle itiraz etti. Partiye gelerek yöneticilerle tartışan Arslan, parti binasından çıkmayarak protesto başlattı. Kendisine destek veren partililer ve belediye meclisi sıralamalarını beğenmeyenlerin de bulunduğu yaklaşık 15 kişi parti binasından çıkmadı. Arslan, listenin düzeltilmesini istedi. Muhammet Arslan ve beraberindekiler sabaha kadar parti binasından dışarı
çıkmadı. Muhammet Arslan'ın tepkisi bazı partililer tarafından destek görürken bazıları da tepki gösterdi.


Öte yandan Ereğli'de günlük olarak yayın yapan bir gazetenin muhabiri Hüseyin Aksakal da CHP Kdz. Ereğli ilçe başkanlığına gelerek konuyu haber yapmak istedi. Olayın haber yapılmasını istemeyen partililer muhabirin elindeki notları yırtmak istedi. Polis parti binasında güvenlik önlemi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?