3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli DSP adayı projelerini anlattı

DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, seçim gezilerine devam ediyor. Baycık hafta sonu dernekleri ziyaret edip vatandaşlara hitap ederek oy desteği istedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, Gümüşhaneliler, Bayburtlular Derneği'ni ve Türk Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Şubesi'ni ziyaret etti.

DSP kurmaylarını çok sıcak bir şekilde karşılayan Türk Eğitim-Sen Ereğli Şube Başkanı Şahin Ören, DSP'ye bakış açıklarının çok sert olduğunu ancak şu anda fikirlerinin değiştiğini söyledi.

Ereğli'ye hizmet için yola çıktıklarını vurgulayan ve CHP adayı Halil Posbıyık'a yüklenen Boray Baycık, “Biz taşa toprağa değil insana önem veren insanlarız. Biz kimseyle kavga etmeyip, belediyede adamı olana değil hak edenin işini yapacağız. Kişilere değil topluma hizmet edeceğiz. Ereğli Belediyesi'nde son 13 yıl tarihe kara leke olarak yansıyacaktır. Yolsuzluk dosyaları soruşturmalar ve tutuklanmalar var. 'Ben Ereğli'yi cezaevinden yönetirim' diyenler var. Bunlar çok ayıp şeyler. Bölücü ne demek? Biz bölücü müyüz? Adamın ağzından çıkanı kulağı duyacak. Biz Ereğli hain miyiz? Seçime girmekle Ereğli hainliğimi yaptık. Hain varsa o da kendisidir. Kendisine güvenerek oy verenleri, belediye koltuğu bana dar geliyor diyerek bakanlık sevdasına yollara düştü. Peki, Ereğli'yi kim böldü. Ereğli halkının gözünün içine baka baka yalan söyledi” dedi.

Daha sonra Güvenevler sitesinde vatandaşlara hitap den Baycık, CHP adayı Halil Posbıyık'a yüklendi. Baycık, “Proje nedir? Projeler yapılmak içindir. Yıllardır çizdirdiği hangi projeyi yaptı. Sadece kitapçılarda kaldı. Bunu köylü vatandaşımız bile affedemiyor. Sen tren yolunu nasıl yapacaksın? Her taraf ev dolu. Yalı Caddesi'nde üst geçit yapacakmış. HEMA'nın kuracağı santrale kısmen biz de karşıyız ancak devlet bunun ihalesini yapmış. Buna karar verecek olan Balı halkıdır. Erdemir'in fakir-fukara için verdiği etleri 2 tonunu kullanıp gerisini satmaları haram mı değil mi? Belediyeye gelen müfettişin birisinin soruşturma dosyalarını örtbas etmesi karşısında akrabasına bir dükkan alması haram değil mi? Cevap ver diyoruz, cevap yok. Çünkü cevap veremiyor. Milletvekilliği sevdası soruşturma dosyalarını örtbas etek için. Kavgaya ve yalan söylemeye devam edecek. 76 yaşında olan eski başkan benim konuştuklarımın pek anlaşılmadığını söylüyormuş. 'Kaldığımız yerden devam' diyen Posbıyık, yalana mı talana mı devam edecek? Bizim sorularımızın cevabını niye veremiyor?

“OKULLARIN VE CAMİLERİN BOYA BADANASINI BİZ YAPACAĞIZ”

Ereğli'yi hep beraber yöneteceklerin belirten Baycık, “Okullarını boya badana ve tadilatlarını kuracağımız eğitim birimiyle iz karşılayacağız. Okullarda öğrencilerden tebeşir parası istenmeyecek. Camilerimizin boya badanasında biz yaptıracağız. Ereğli'yi hep beraber yöneteceğiz. Benim arkamda hiç soruşturma dosyaları olmadı. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız. '6 aday var hangisine oy vereyim' diye. Sorun mahkemesi, soruşturması veya dosyası var mı? Seçildikten sonra milletvekilliğine aday olacak mı? Ona göre karar verin. 7 yıl vekillik yaptık eşimin ve benim bir arabam ve bir apartman dairemiz var. Posbıyık'ın adamı diyor ki, Ereğli'nin yüzde 60'ı iskansız. Niye iskânsız? Bunlar hep senin döneminden kalma. Niye cevap veremiyorsun? Vatandaş olarak ERDEMİR' den 400 kuruşa su alıyoruz ödenecek para ise 1 lira 80 kuruş. Peki, niye 5 kat pahalı. Çünkü Ereğli'de kaçak var. Limandan gelen gemilere su veriyormuş. O da bunu Ereğli halkının cebinden topluyor. Onu da cebine atıyor. Peki, siz Ereğli'nin suyunu içebiliyor musunuz? Biz Kızılcapınar' dan gelen su isale hattını döşeteceğiz. Size ucuz su vereceğiz ucuz su. Bizim felsefemizde yalan, talan haram yok. 5 bin kişiye iş imkanı vereceğiz. Biz belediye geldiğimizde Ereğli dışından hiçbir yerden işçi aldırmayacağız ve ihalelerde bu şartları koşacağız. Demir-Çelikte tersanelerde organize de ve sanayi sitelerinde işçi alınacaksa Ereğli'de yaşayan vatandaşlardan alınacak. Zonguldak ya da Ereğli dışından hiçbir yerden işçi alınmayacak. Ayrıca biz en kaliteli ve ucuz festivali de yapacağız ve yapılan masrafları belediye de asacağız. Her şeyimiz şeffaf olacak, her icraatımızda halkın katılımı sağlanacak. Şu an size göre Ereğli'de sevgi saygı var mı? Biz sevgiyi dostluğu barışı pekiştirmeye geliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 18:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?