3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli Kent Konseyi'nde görev bölümü

Ereğli ilçesinde kurulan Kent Konseyi'nin başkanlığına DSP İlçe Başkanı Akın Çamcı getirilirken, konseyin çalışmalara başladığı bildirildi.

Kent Konseyi Başkanı Akın Çamcı, düzenlenen basın toplantısında, 7 Şubatta yapılan ilk genel kurulda oluşan yönetimin görev bölümü yaptığını söyledi.

Çamcı, Belediyeler Yasasının 76. Maddesi uyarınca kurulan Kent Konseyinin, amacına ilişkin politikaların oluşturulmasına çalışacaklarını belirterek, "Çağdaş bir kente kavuşmanın yolu katılımcı, demokratik bir yerel yönetim geleneğini oluşturmaktan, kentlilik bilinç, kültür, ekonomik ve sosyal yapısını geliştirmekten, sürdürülebilir kentler kavramını benimsemekten, çevreye uyumlu kalkınma, çevre dostu ürünlerin üretimini ve tüketimini özendirmekten, kaynakların adil bölüşümünü, yerinde ve etkin kullanımını, yaşayanların katılımını sağlamaktan, yaşlıların, kadınların ve çocukların daha iyi korunmalarını sağlayacak sistemleri kurmaktan geçer. Bu yüzden ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel vizyonunu daha gelişmiş bir düzeye çıkarmak için fikir ve projeleri ortaya koymak ve el birliği ile çalışmak zorundayız" dedi.

Çamcı, başkanlığında oluşan yönetimin kurulunda, Başkan Yardımcılığına Mustafa Demiray'ın, yazmanlığa Nuriye Koyunoğlu'nun, saymanlığa Kurtuluş Aylıldız'ın seçilidğini, Yusuf Karaoğlu, İzzet Dertli ve Hikmet Tezel'in de yönetim kurulu üyesi olarak kaldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 17:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?