3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli TSO yönetiminden toplantı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu, çevre yolu ve liman projesinin olmazsa olmazları olduğunu bildirdi.


Ereğli Gazeteciler Derneği yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine kahvaltı verdi. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman TSO yönetimiyle Ereğli'nin sorunlarını paylaşmak, yapılması gereken projelerle ilgili çalışmaları öğrenmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, Ereğli'deki gazetecilerin ilçenin sorunları konusunda duyarlı davrandıklarını söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu ise, Ereğli'de şehir içi trafiğinin rahatlaması ve ekonomik girdilerin artması için Çevre yolu ve Liman Projesi'nin mutlaka hayata geçmesi gerektiğini kaydetti. Karadeniz Ereğli'de sorunların giderek biriktiğini söyleyen Likoğlu, "Karadeniz Ereğli'nin önünü açmak için çevre yolunun mutlaka yapılması gerekiyor. Çevre yolu yapıldığında en çok trafik kazalarının yaşandığı, Yeşiltepe-Kepez ve Devrek yol ayrımından-plajlar bölgesine kadar olan yolda çok önemli bir rahatlama yaşanacaktır. Burada insanlarımız ölüyor. Bunun önüne geçmek lazım. Alternatif neresi? Delihakkı bölgesinden başlayıp, OSB'ye dört kilometre uzaktan, Göktepe mevkiinden çıkması" dedi.


Gazetecilerin "Sizin bu bölgede arsalarınız olduğu söyleniyor. Doğrumu?" şeklindeki bir soruya Likoğlu, "Açık ve net söylüyorum muhtarlarımız orada gidip sorabilirler. Eğer Çevre yolu üzerinde benim şahsıma, yakınlarıma yada Ereğli TSO yönetiminde bulunan arkadaşlarıma ait son bir-iki yıl içerisinde bulsunlar, arsanın bedelini o kişiye bağışlayacağım. Bu kadar net konuşuyorum" dedi.


"LİMAN OLMAZSA OLMAZ"
Çevre yolunun yapımıyla birlikte Ereğli'de şehir içi trafiğinde bir rahatlama sağlanacağını bununla birlikte yol güzergahındaki yerleşim birimlerinin de kalkınacağını söyleyen Likoğlu, "Çevre yolu ile limanın bir bütünlük sağlaması gerekir. Ereğli'deki limanlar artık ihtiyaca cevap veremiyor. İstanbul, İzmit, Gebze'nin kapasiteleri dolu. Buralarda boğaz geçiş ücreti, refakatçi gibi ek masraflar olduğun Ereğli'ye yapılacak liman cazip gelecektir. ERDEMİR artık özel bir şirket. ERDEMİR limanı kurumun kendi ihtiyacına yetiyor. Bu anlamda biz Ereğli'deki iş adamlarımızla bir kooperatif kurduk. Devlete de yük olmayacağız. Sadece devletten proje ve yasal işlemler konusunda yardımcı olmasını bekliyoruz. İşadamlarımız limanı yapmaya hazırlar. Dışarıdan da yapmak isteyen büyük firmalar var ancak biz Ereğli'deki müteşebbislerimize öncelik veriyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?