3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de 23 Nisan konseri

Kdz.Ereğli'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında konser veren Edip Akbayram, Ergenekon operasyonu hakkında mesaj verdi.

Akbayram, yaptığı konuşmada, "Sevgili Prof. Türkan Saylan arkadaşımıza ve üniversitelerimizin değerli rektörlerine yapılmış bu saygısızlığa üzüldüm, bu ülkenin sanatçısı olarak ülkem adına utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Bozhane mevkiinde gerçekleştirilen Edip Akbayram konseri yoğun ilgi gördü. Konseri beş bin kişi izledi. Büyük bir coşkuyla sahneye çıkan Edip Akbayram hava soğuk olmasına rağmen söylediği türkülerle izleyicileri coşturdu. Edip Akbayram şarkı arasında bir süre önce Ergenekon operasyonu kapsamında evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan için kişisel tepkisini konsere gelenlerle paylaşmak istediğini dile getirdi. Akbayram, konuşmasında şunları söyledi: "Bugün 70 yaşını geçmesine rağmen, bu ülkede yıllarca çağdaş eğitimin öncüsü olan bir de üstüne üstlük çok hasta olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı sevgili Prof. Türkan Saylan arkadaşımıza ve üniversitelerimizin değerli rektörlerine yapılmış bu saygısızlığa ben bu ülkenin sanatçısı olarak ülkem adına utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu yeri doldurulamayacak olan ender değerlere bu Cumhuriyetin insanları olarak hepinizin sahipleneceğine de yürekten inanıyorum. Çünkü sizler varsınız."


Konser alanında bulunan kalabalık Edip Akbayram'ı alkışlayarak kendisine destek verdi. Konser sonunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da Edip Akbayram'a Sevgi, Barış, Dostluk selamlamasını yaptırarak Akbayram'ı selamladı.

Posbıyık, yönetime daha yeni geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Çağdaş Ereğli'nin çağdaş insanlarıyla yola çıkarken 'nasıl başlayalım' dedik, buraya 'adam gibi bir adam sanatçı, demokrat, cumhuriyetçi, ezilenlerden yana Edip Akbayram'la yola çıkalım' dedik.


Belediye Başkanı olur olmaz 'ilk işimiz Edip Akbayram'la Ereğlilileri buluşturalım' dedik."
Havai fişeklerin atılmasıyla alanda festival coşkusu yaşandı. Vatandaşlar atılan havai fişekleri ilgiyle izledi.


Öte yandan dönemin belediye başkanı olan ve seçime birkaç ay kala yapılan operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan AK Parti'li Murat Sesli tarafından ilçeye davet edilen Akbayram, bu daveti kabul etmeyerek ilçeye gelmemişti.
Akbayram'ın konserinden ücret almadığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?