3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de anma törenleri

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 70. ölüm yıl dönümünde anıldı.


Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 70. yıldönümü Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde törenle anıldı. Törende ilk olarak, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konuldu, ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bu sırada Arıt çevresindeki meşaleler ateşlendi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, belediye hoparlörleri, deniz ile kara nakil vasıtaları siren ve kornalarını çaldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesi sırasında göndere çekilen Türk Bayrakları yarıya indirildi.

Törene, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, ZKÜ'ye bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, siyasi parti temsilcileri, sivil topluk kuruluşları ile sivil ve askeri erkan ve okulları temsilen öğrenciler katıldı. İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürülğü'nce Erdemir Kültür Merkezi'nde, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" programı düzenlendi. Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Suat Yazıcı yaptığı konuşmada, kendi kuşaklarının Atatürk'e sevgi duymayı öğrenerek büyüdüğünü anımsatarak, "Daha sonra Atatürk'ün yaptıkları ve ilkelerini anladıkça derin bir saygıya dönüştü. Atatürk'ü anmanın en güzel yolu her yıl mutlaka Atatürk'ü anlatan bir kitap okumaktır" dedi.


Okul öğrencileri tarafından, tek perdelik "Bağımsızlığın Diğer Adı Mustafa Kemal" isimli kısa oyunda Kurtuluş Savaşı'ndan kesitler canlandırıldı. Okulun Tarih Öğretmeni Gülay Yoldaş'ın Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli Deniz Kurmay Binbaşı Özgür Erken, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptığı etkinlikte, Anadolu Lisesi Öğrencisi Sümeyra Bıçak, Orhan Asena'nın "Atatürk Bir Çıkıştır Varış Değil" isimli şiirini okudu. Genelkurmay Başkanlığı'nca hazırlanan, "Güneşin Adı" adlı sinevizyon gösterimi sunuldu.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kaymakam Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Doğan Bozkurt ve Belediye Başkanı Murat Sesli tarafından, okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?