3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de doktora saldırı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Devlet Hastanesi Acil Servis doktorunun dövülmesi, sendika temsilcileri ve hastane personeli tarafından kınandı.


Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık Sen ve Türk Tabipler Birliği (TSS) ortak basın açıklaması yaptı. Sağlıkçılar, Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi'n de görev yapan Dr. Muzaffer Güngör'e yapılan saldırıyı kınadı.


SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, 5 Kasım günü hastanenin aciline gelen F.G. ve yakınlarının muayeneyi yapacak Dr. Muzaffer Güngör'e saldırarak darp ettiğini belirterek "Adları öğrenilen saldırganların yapmış olduğu saldırıda doktor yaralanmış ve kafa travması teşhisiyle beyin cerrahi servisine yatırılarak tedavi altına alınmıştır. Güngör'ün tedavisi sürmektedir" dedi.


Sağlık Bakanlığı ve hastane idarelerinin hastayı "müşteri" gibi algıladığını öne süren Karagülmez, halkın sağlık ve sosyal haklarının tek tek elinden alındığını savunarak şöyle konuştu: "Bu hak gaspları yapılırken, iktidar sağlıkta yanlış politikalarından kaynaklanan hatalarını sağlık personelini hedef göstererek örtbas etmeye çalışmaktadır. Dr. Muzaffer Güngör ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınıyoruz."


Basın açıklamasına katılan Türk Sağlık Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Alataş, SES, Türk Sağlık Sen ve Türk Tabipler Birliği üyeleri alkışlarla saldırıya tepki gösterdiler.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?