3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de gazeteciye saldırı

Kdz. Ereğli ilçesinde yerel gazete sahibi Mehmet Öztürk saldırıya uğradı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesinden emekli Halk Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Öztürk, Yalı Caddesi'nde bulunan iş yerinin önünde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Saldırının ardından polise haber veren Öztürk, polis ekipleri tarafından emniyete giderek kendisine saldıran şahıstan şikayetçi oldu. Gazeteci Mehmet Öztürk, saldırının sebebini bilmediğini, saldıranı da tanımadığını söyledi.

Kendisinin hiç kimseyle kişisel bir husumeti ya da sürtüşmesi olmadığını belirten Öztürk, emniyete güvendiğini ve bu konunun en kısa zamanda aydınlanacağını kaydetti.
Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman da, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Öztürk'e geçmiş olsunda bulundu. Azman, sebebi ne olursa olsun gazeteci meslektaşlarına yapılan saldırının çirkin olduğunu belirtti.

Azman, "Gazetecileri şiddet yolu ile susturmak isteyenler bu amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Ereğli Gazeteciler Derneği olarak insanlık dışı bu saldırıyı kınıyor, saldırıyı gerçekleştiren şahsın bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?