4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Ereğli'de heyelan

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde dün gece etkili olan sağanak yağış sel ve heyelana yol açtı. Yağmur nedeniyle bir istinat duvarının çökmesi sonucu 5 araç hasar görürken, Kandilli Beldesi yolunda da heyelan meydana geldi. 

Alınan bilgilere göre, Ereğli'de dün gece yarısından itibaren başlayan yağmur, ilçenin sahil kesimlerini vurdu. Kıyı bölgesinde yer alan Kandilli Beldesi yolunun 7 değişik noktasında heyelan meydana geldi. Şiddetli yağmur nedeniyle Çavdarlı Doktorlar Sitesi'nde inşaat halindeki binanın istinat duvarı alttaki binanın üzerine çöktü. Göçük, mahallede büyük paniğe neden olurken, 5 araç da hasar gördü. 2 aracın tamamen toprak altında kaldığı olayda, 3 araçta ise kısmen hasar meydana geldi. 

Apartman sakinlerinden Hikmet Öztürk, gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığını, ancak o saatten itibaren korku nedeniyle eve giremediklerini söyledi. 

Kandilli Beldesi yolunda meydana gelen heyelanlar nedeniyle yol açma çalışmalarını yürüten Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na (TTK) ait bir iş makinesi de yoldan çıktı. Kapalı olan yolda iş makinesini kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 16:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?