3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de metro internet dönemi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi, Türk Telekom Ereğli Müdür Yardımcısı Kadir Uzun, ADSL abone sayısı, metro internet, görüntülü telefon ve yeni kurulan santral konularında bilgi verdi. 

Ereğli Türk Telekom Ereğli Müdür Yardımcısı Kadir Uzun, Ereğli ve Alaplı'da 16 bin ADSL abonesi bulunduğunu söyledi. Uzun, Ereğli'de metro internet hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, "İlk etapta ERDEMİR ve gemi tersanelerinden metro internete geçmek istediklerini söylediler" dedi. 

Metro internetin maliyeti yüksek bir hizmet olduğunu, bu nedenle ADSL ev abonelerine bunun tavsiye etmediklerini vurgulayan Uzun, "Bu hizmette kullanılan fiber optik kablolar oldukça pahalı. Bu hizmeti ilk olarak ERDEMİR talep etti. İlerleyen günlerde bu konuda çalışmalarımıza başlayacağız. Tarifeden kastımız hem makinenin kendi ücreti hem de görüşme ücretidir. Tarife belirlendikten sonra ilçemizde de Videofon kullanımının yaygınlaşacağına inanıyoruz. Uzunmehmet Mahallesi'ne de bir santral kuracağız, bu iki santrali birbirleriyle bağlantılı olacak. Uzunmehmet Mahallesi'ne kurulacak santral ile de bu mahallenin telefon numaralar 315 ile başlayacak. Yeni santral kurulmasının amacının, daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde internet hizmeti verebilmek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?