7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Ereğli'de piknikli eylem

EYLEM ALANINDA PİKNİK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi ve köy muhtarlarının organizasyonuyla geçtiğimiz hafta Hema A.Ş. tarafından Kireçlik mevkiine yapılmak istenen termik santral projesine 'hayır' demek amacıyla bölge köylerden halkın katılımı ile "Termik santrale Hayır' eylemi düzenlenmişti.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta termik santral kurulmaması için eylem yapılan Kireçlik Mevkiinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Melis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, belediye personeli ve aileleri ile çevre köylerden gelen vatandaşlar Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve basın mensuplarının katılımı ile piknik düzenlendi. Düzenlenen piknik eylemde çeşitli ikramların yanı sıra, Termik Santrale karşı çeşitli afiş ve pankartlar asıldı.

Çeşitli eğlenceler ve yarışmaların yapıldığı piknikte bölge köyleri ve muhtarları adına konuşan Tepeören köyü Muhtarı Tacettin Arslan, Yalı Boyu köylerinde yaşayan 19 köyün muhtarının ve 19 bin köylünün her zaman Başkan Posbıyık'ın arkasında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın termik santral konusunda bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu bölgedeki bütün muhtarlar ve köylerde yaşayan 19 bin kişi Başkan Posbıyık'la birlikte her türlü eyleme, kavgaya hazır. Başkan Posbıyık'a kavga ediyor diyorlar; böyle kavgaya can kurban. Biz bütün siyasileri yanımızda görmek istiyoruz."

Tepeören köyü Muhtarı Tacettin Arslan'ın konuşmasının ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Belki de ilk kez farklı bir eylem gerçekleştiriyoruz. Bugün burada piknik - eylem gerçekleştiriyoruz. 19 Temmuz'da burada termik santral kurulmasına karşı büyük bir eylem gerçekleştirmiştir. Bugün de burada belediye meclis üyelerimiz, belediye personelimiz ve çevre köylerden gelen vatandaşlarımızın katılımı ile piknik eylem gerçekleştiriyoruz. Tekrarlıyorum; Bu bölgeye gerekirse etten duvar öreriz yine de termik santral kurdurtmayız. Herkes bunu kafasına koysun. Geçtiğimiz gün Hema benim hakkımda açıklama yapmış. Beni kınamışlar. Ben halkın sağlığının, doğanın, denizin yok olmasını istemiyorum. Ben bu memleketi seviyorum ve yine kendilerine sesleniyorum: Buraya ne HEMA'ya ne bir başkasına termik santral kurdurtmayacağız. Bu halkın sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Eylemler bundan sonra da daha da geniş kitlelerin katılımı ile devam edecek" dedi.

Başkan Posbıyık, konuşmasında ayrıca basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Ailelerin çocuklarıyla katıldığı piknikte mangallar yakıldı, denize girildi. Ereğli Belediyesi folklor grubu piknikçilere halk oyunlarını sergilediler. Kireçlik'in güzelliklerinin ön plana çıkarıldığı piknik eylemde termik santrale "hayır" çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 17:21:04
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 17:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?