3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'de uçurtma şöleni yapıldı

Kdz. Ereğli ilçesinde festival kapsamında Uçurtma Şenliği yapıldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği katkılarıyla Kestaneci Mahallesi'nde Uçurtma Şenliği yapıldı.

Uçurtma Şenliği'nde Letonya, Bosna Hersek ve Yunanistan halk oyurları gösterileri yapıldı. Uçurtma Şenliği'ne 55 kişi katıldı. Şenlikte Engüzel Uçurtma ve En Yüksekten Uçurtma kategorilerinde yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere madalya ve ödüller verildi. En Güzel Uçurtma yarışmasında birinci Sarp Karayeğen, ikinci Berkay Akçil, üçüncü Embiya Akbulut oldu. En Yüksek Uçurtma yarışmasında birinci Mine Şen, ikinci Eyüp Kaçmaz, üçüncü ise Metehan Algül oldu.

Ereğli Belediye BAşkanı Halil Posbıyık, Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği'nin her festival destek olduğu belirterek, "Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği festivalimizde üç etkinlik görev aldı. Çalışmalarına devam ediyorlar. Bizlere her zaman destek veriyorlar. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de festivalimize katıldığınız içinde teşekkür ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?