3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'deki operasyonun yankıları sürüyor

Zonguldak'ta polisin yaptığı operasyonla Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişinin çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak gibi suçlardan gözaltına alındığı bildirildi.


Zonguldak Emniyetinin gece başlattığı operasyonla Kdz. Kamyon Kooperatifi binası Karadeniz Ereğli Belediye binası ve TSO binası aranmış, aramaların sonucunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şahıslardan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, TSO Başkanı Likoğlu, TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 6 kişi sorgularının yapılması için Zonguldak Emniyet Müdürülğü'ne getirildi. Şahısların, çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzlük ve usulsüzlük gibi suçlardan gözaltına alındığı öğrenildi.


Şahısların suçlandığı konuları doğrulayan Zonguldak Valisi Erdal Ata da, şahısların çıkar amaçlı örgüt kurma ve yosuzluk, usulsüzlük gibi suçlardan suçlandığını kaydetti.
Polisin gözaltıların çok olması nedeniyle 4 gün ek gözaltı süresi aldığı ve sorgulama ile tahkikatın 4 gün süreceği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 15:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?