3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ereğli'den Doğu'ya yardım eli

Ereğli ilçesinde, Erdemir Emeklileri Derneği (EVDER)'in "Sevgiyle uzanan elin uzanamayacağı mesafe yoktur" yardım kampanyası çerçevesinde, Doğu ve Güneydoğulu çocuklara ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar düzenlenen törenle gönderildi.

EVEDER tarafından Doğu ve Güneydoğulu çocuklara yardım amacıyla "Sevgiyle uzanan elin uzanamayacağı mesafe yoktur" yardım kampanyası çerçevesinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle toplanan giysi ve kırtasiye yardımları askeri erkanında bulunduğu törenle Ereğli'den gönderildi. Düzenlenen törene Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, EVEDER Başkanı Reha Yener ve askeri erkan katıldı.

Gerçekleştirilen yardımla ilgili konuşan EVEDER Başkanı Reha Yener, "Sevgiyle uzanan elin uzanamayacağı mesafe yoktur sloganıyla biz de, oradaki çocuklarımıza sevgi ve ilgimizi ulaştırmak istedik. Erdemir Emeklileri Derneği olarak Erdemir'in bize verdiği misyon olarak Erdemir'de görev yapan Mühendisler Derneği, Formenler Derneği, Teknikerler Derneği ve özellikle Kaymakamımızın teşviki ve Milli Eğitim Müdürümüzün çok büyük desteğiyle bir yardım kampanyası başlattık. Bu toplumun geleceği olan çocuklarımıza, onları yetiştiren anne ve babalarına oradaki insanımıza onların ihtiyaçlarını karşılamak için, yüzlerinde bir gülümseme oluşturabilmek için katkımız olmasını istedik. Çünkü birlik olalım, beraberlik olalım istedik. Bu hedefimize ulaşmakta bizimle işbirliği yapan derneklere bir kere daha huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Bu yardım kampanyası sonunda 500 koli yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden yardım malzemesi toplandı. Başlangıç olarak bu yardım kampanyası bizi çok sevindirdi ve umutlandırdı. İnşallah ileride çok daha büyük kampanyalara imza atacağımıza inanıyorum. Buradan kardeşlerimize, ellerini uzatan öğrencilerimize, Ereğli halkına, Kaymakamımız Osman Ekşiye, Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar'a, son olarak kamyonlarla yüklediğimiz birlik, beraberlik, ilgi ve sevgimizi yerine ulaştırmayı üstlenen Karadeniz Bölge Komutanlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından toplanan 500 koli yardım düzenlenen törenin ardından askeri araçla Doğu illerine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?