3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eren 6 kişiye hayat verecek

Almanya'dan Türkiye'ye izinli gelen ve ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazası sonrası yaralanan 11 yaşındaki Eren Horoz, 10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Ailesi tarafından Horoz'un organları bağışlanırken, kalbi, karaciğeri, gözleri ve böbreklerinin 6 hastaya nakledileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 21 Haziranda Almanya'dan tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen ailesiyle birlikte, memleketleri Devrek'e giderken, Düzce TEM otoyolunda geçirdikleri trafik kazası sonrası babası Mehmet ve annesi Hatice Horoz ile birlikte yaralanan Eren Horoz, tedavi gördüğü Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Yaklaşık 10 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren çocuklarının ölüm haberiyle gözyaşlarına boğulan yakınları, Eren Horoz'un organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine yapılan çalışma sonrası Ankara, İstanbul ve Bursa'dan yola çıkan birer sağlık ekibi, bağışlanan organları almak üzere Düzce'ye geldi. Yetkililer, Eren Horoz'un kalbi, karaciğeri, gözleri ve böbreklerinin organ bekleyen 6 hasta için umut olduğunu söyledi.

Küçük Eren'in kalbinin Ankara'daki bir hastanede yatan 15 yaşındaki bir hastaya, karaciğerinin İstanbul'da tedavi gören 45 yaşındaki bir kişiye, Bursa'ya gönderilen gözleri ve böbreklerinin de iki ayrı hastaya nakledileceği öğrenildi.

Eren Horoz'un cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından ailesi tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Devrek'e götürüldü.

21 Haziranda İstanbul'dan Ankara istikametine giden Mehmet Horoz (43) idaresindeki 34 TE 5182 plakalı otomobil, Kaynaşlı'ya 10 kilometre mesafede bariyerlere çarparak devrilmiş, kazada araç sürücüsü ile eşi Hatice Horoz (48) ve oğlu Eren Horoz (11) yaralanmıştı.

Horoz ailesinin, Almanya'dan izne geldikleri İstanbul'dan bir araç kiralayarak, Zonguldak'ın Devrek ilçesine gittikleri bildirilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner cavusoglu IP: 87.169.107.xxx Tarih : 15.10.2008 13:59:26

eren biz senin hep yanindayis seni hep sevdik ve seveceyis benle ayni okuldaydin ve seni iyi taniyordum allah rahmet eylesin ruhun icin el fatiha