3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Erkmen: Dağı mutlaka traşlayacağız

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Havalaalanı çevresindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanması için başlatılan kampanyanın gerekliliğine değindi, “Dağın tıraşlanmaması halinde Zonguldak Havaalanı küçük uçaklara mahkum kalacak” dedi. Vali Erkmen, “Atlasjet ile görüşmelerimiz belli bir noktaya gelmişti. Ancak Isparta’da 57 yolcunun ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından görüşmeleri durdurduk. Şimdi başka şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Vali Erkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumu Memur Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında 2007 yılında yapılan, 2008'de ise yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'ndeki havaalanının hava trafiğine açıldığını belirten Vali Erkmen, havaalanının çevresindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanması için başlatılan kampanyanın gerekliliğine değindi. Havaalanında şuan sadece küçük uçakların iniş kalkış yapabildiğini, ayda ortalama 10 uçağın indiğini belirten Vali Erkmen şöyle konuştu:

“Havaalanının Mayıs ayında tarifeli uçak seferlerine başlayabilmesi için çevresindeki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nın 160 ile 50'nci metreleri arasında kalan bölümün tıraşlanması gerekiyor. Bu iş için bölgedeki işadamları iş makinesi desteği sağladı. Ancak iş makinelerinin 1 milyon YTL tutan yakıt bedeli için ilimiz ile birlikte Bartın ve Karabük'te kampanya başlattık. Şu ana kadar sadece Zonguldak'ta 7 bin YTL'lik miktar toplandı. Ancak Mart ayında bu rakamın çok daha artacağını düşünüyorum. Biz bu 1 milyon YTL'lik yatırımı yaptığımız zaman, havaalanı pistinin uzatılması ve genişletilmesinin önünü açacağız. Bunun için gerekli olan 20 milyon YTL'lik yatırımı da Ulaştırma Bakanlığı'ndan talep edebileceğiz. Ancak önce dağın tıraşlanması lazım. Dağın tıraşlanmaması halinde Zonguldak Havaalanı küçük uçaklara mahkum kalacak. Tıraşlanması halinde ise Zonguldak'ın ömür boyu önü açılmış olacak.”

‘ATLASJET GÖRÜŞMELİRİNİ DURDURDUK’

Dağın tıraşlanması ve pistin uzatılıp genişletilmesi gibi çalışmaların tamamlanmasından sonra Mayıs ayında havaalanını tarifeli uçak seferlerine açacaklarını ifade eden Vali Erkmen, “Havaalanı şu an hudut kapısı haline de getirilmiş durumda. Öger Tur, Mayıs ayında Almanya seferlerini başlatacak. Yurt içinde Atlasjet ile görüşmelerimiz belli bir noktaya gelmişti. Ancak Isparta'da 57 yolcunun ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından görüşmeleri durdurduk. Şimdi başka şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 13:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?