6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Eşcinsel sevgiliye tuzak

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde oturan 31 yaşındaki T.S., 4 yıl eşcinsel ilişki kurduğu 42 yaşındaki İ.Ç. adlı erkek arkadaşından para sızdırmak için 3 arkadaşıyla plan yaptı.

Ormanlık alanda birlikte olduktan sonra plan uyarınca 3 kişinin önlerini kestiği İ.Ç. ve T.S., başlarına dayanan tabanca ile ilişkiye zorlandı.

T.S. ile ilişkisini kameraya kaydettikleri İ.Ç.'ye 60 bin liralık senet de imzalatan 3 kişi 30 bin lira karşılığında görüntü ve senetleri teslim etti. İ.Ç.'nin, görüntü ve senetlerle suç duyurusunda bulunması üzerine yakalanan 4 kişi hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 20 Nisan 2008'de meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, 2004 yılında tanışan İ.Ç. ve T.S., eşcinsel ilişki kurdu. T.S., 2008 yılının Nisan ayında, İ.Ç. ile arasındaki ilişkiyi arkadaşı Y.Y.'e anlattı. Y.Y. de bunu arkadaşları B.K. ve S.K.'ye söyledi. 4 arkadaş, İ.Ç.'den para koparmak için plan yaptı. Plan uyarınca T.S. ile İ.Ç., Alaplı İlçesi'nde bir ormanlık alanda otomobilde ilişkiye girdi. T.S. ve İ.Ç., Ereğli'ye dönmek üzere yola çıktıkları sırada, arkalarından takip eden Y.Y., B.K. ve S.K., önlerini kesti. 3 kişi, ellerindeki kuru sıkı tabancalarla, tanımıyormuş gibi davrandıkları T.S.'yi ve arkadaşı İ.Ç.'yi otomobilden indirdi. 3 kişi, cebindeki 50 lirasını aldıkları İ.Ç.'ye, plan uyarınca zorla pantolonunu indirttikleri T.S.'ye zorla oral seks yaptırıp kamerayla çekim yaptı.

Buradan otomobille Alaplı'daki Radartepe Mevkii'ne götürülen İ.Ç., önceki kamera kaydının net olmadığını öne sürerek ikinci kez oral seks yaptırtılarak yeniden görüntüsü kaydedildi. Bu kişiler daha sonra İ.Ç.'ye, 60 bin liralık 3 senet imzalatıldı. 3 kişi inandırıcı olmak için arkadaşları T.S.'ye de boş senet imzalatırken, “Şikayet edersen bu görüntüleri ailene veririz, bütün aileni öldürürüz” diyerek tehdit ettikleri İ.Ç. ile T.S.'yi serbest bıraktı. 1 gün sonra İ.Ç.'yi arayan 3 kişi, kendisinden 2 bin lirayı buluşma noktasına getirmesini istedi. Yanına aldığı 1500 lira ile çağırılan yere giden İ.Ç., parayı verdi. 3 kişinin, “Bankadan 30 bin lira kredi çekeceksin. Biz de bu olayı kapatacağız” diyerek tehdit ettiği İ.Ç., iki ayrı bankaya 15’er bin liralık kredi başvurusunda bulundu. İ.Ç.'den aldıkları 30 bin lirayı aralarında paylaşan bu kişilerin, kredi kartıyla da 1500 lira harcama yaptığı belirlendi.

Parayı teslim etmesi karşılığında görüntülerin bulunduğu CD ve senetleri alan İ.Ç., kredi taksitlerini ödemede zorlanması ve şantaj olayı nedeniyle psikolojisinin bozulması üzerine, 3 ay sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İ.Ç., 7 dakikalık görüntünün bulunduğu CD ve senetleri delil olarak sunarken, T.S., Y.Y., B.K. ve S.K. yakalandı.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda şüpheliler hakkında, ‘Yağma', ‘Cebir', ‘Tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', ‘Nitelikli cinsel saldırı', ‘Nitelikli yağma', ‘Şantaj' suçlarından Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde her biri için 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemede tutuklu yargılanmaları devam eden sanıklar, Nisan ayında hakim karşısına çıkacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 14:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?