3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eski anılar canlandı

MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ

Zonguldak'ta 1938 yılında açılan Mehmet Çelikel Lisesinin 73. kuruluş yıldönümünde 1961-1962-1981-1982 yıllarında okuldan mezun olanların katıldığı törende anılar tazelendi.

Kentin en eski okullarından olan Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Salonu'nda düzenlenen plaket ve geleneksel pilav şenliğine, Milli Eğitim, Kültür, Devlet Bakanlıkları ve en son Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevlerinde bulunan Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan ile aynı okuldan mezun Ergenekon Tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal, işadamı Osman Haberal, aynı okulda coğrafya öğretmenliği yapan ve HAS Parti Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Gül, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çelikel Vakfı Onursal Başkanı Can Polat Pamay, Vakıf yöneticileri, okul müdürü Kamuran Kuşhan, eski okul müdürleri, iş adamları, eski mezunlar ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Mehmet Çelikel Lisesi Okul Müdürü Kamuran Kuşhan, “Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı siz mezunlarımızdan gele aidat ve bağışlar ile hayırsever kişilerin yapmış olduğu nakdi ve ayni yardımlarla görevini yerine getirmekte, Toplanan bu yardımlarda genel olarak aynı yıl içersinde okul onarımı ve bakımı öğrencilerimizin burs-yurt-yiyecek-kıyafet-kitap ve araç gereçleri ile sosyal kültürel etkinlikleri için kullanılıp harcanmaktadır. 1988 yılında kurulan Mehmet Çelikel Lisesi vakfı 23 başarılı yılını geride bırakırken artık biraz zorlanmaktadır. Gelecek yıllarda vakfımızın da varlığını daha rahat bir şekilde sürdürebilmesi için bir an önce gayrimenkul, ve sürekli gelir getiren akar edinmesine ihtiyaç vardır. 1986 yılında kendi imkanlarıyla 10 derslikli hazırlık binasını okulumuza kazandıran vakfın gücü verildiğinde bu eski ve yorgun binayı okulumuza gelir getiren bir mülke siz Çelikellilerin katkılarıyla çevirebilecektir” dedi.

Ardından konuşma yapan, Mehmet Çelikel Lisesi'nin 34 yıllık öğretmen ve idareciliğini yapan Can Polat Pamay, “Bu ulu çınar (Çelikel Lisesi) Türkiye’me tıbbiyelileri, hukukçuları, milletvekillerini, idareci ve işadamların öğretim üyelerini ve çok başarılı insanlarımızı yetiştirmiş ve büyük bir potansiyel ile Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine sahip tam anlamıyla memleketimize, büyük bir sorumlulukla sunduğu için, Cumhuriyetimiz de (Tarihte) en önde yerini almıştır.Bugünkü Çelikel’i anma günümüzde ise siyasette de çelikle lisesi ön saflardadır. Zira Sayın Profesör Dr. Mehmet Haberal, partisinin birinci sıra adayı, Sayın Köksal Toptan partisinin birinci sıra adalı, Sayın Ahmet Gül partisinin birinci sıra arayı ve Sayın Ali Uzun müstakil adayı olarak Mehmet Çelikel Lisesi siyasette de varım demiştir. Her öğretim yuvasında olduğu gibi okulumuzda da çok başarılı ve başarısız yıllara şahit olmuşuzdur. Muhakkak ki başarılı yıllar belleklerimizden çıkmamaktadır. Bunun için genç arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize öğütlerimi her alanda her branşta çok başarılı yıların formüllerini iyice benimseyerek, zaman geçirmeden tatbikata koymalarıdır. Çelikel’den yetişenlere ve şu andaki öğrencilerle her yıl bu törenlerde buluşmaktan büyük onur büyük mutluluk duymaktayım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun beden eğitimi öğretmeni Bülent Dikmen’e Mehmet Çelikel Lisesi Onursal Başkanı Can Polat Pamay tarafından bir plaket verildi.

Ayrıca, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve öğretmenlere de hediyeler ve madalyalar verildi.

Okulun Halk oyunları ekibi Karadeniz Trabzon yöresi oyunu sergiledi. Okuldan 1940-1941 yıllarında mezun olan Dr. Nihat Güney ve Mesut Kocabaş’a Vakıf Onursal Başkanı Can Polat Pamay tarafından plaket takdim edildi. Okulda görev yapan öğretmenlerin fotoğraflarının sergilendiği slayt gösterisi yapıldı.

Mehmet Çelikel Lisesi Müzik öğretmeni Feridun Otlu yönetimindeki okul korosu çeşitli türkü ve şarkı söyleyerek katılanlara neşeli dakikalar yaşattılar. Daha sonra ise, aralarında TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili ve adayı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan’ın bulunduğu 1961-1962 mezunu 20 kişi ile 1981-1982 mezunu 135 kişiye protokole katılanlar ile dönemin öğretmenleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Plaket töreninin ardından okulda geleneksel olarak gerçekleştirilen etli pilav dağıtıldı.

MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
MEHMET ÇELİKEL LİSESİ MEZUNLARI ANILARI TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 15:32:05
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 15:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?