3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eski başkana hapis şoku!

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve bazı eski encümen üyeleri, imar tadilatı yaparak görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 Mayıs 2003 tarihli iddianamesi doğrultusunda, Kozlu Belediyesi'nin, 2002'de alınan meclis kararıyla zarara uğratıldığı gerekçesiyle kamu adına Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dav açılmıştı.

Sonuçlanan davada Başkan Ali Bektaş ve dönemin encümen üyeleri Seyfettin Ceylan, Necmi Uludüz, Hasibe Özgümüş, Murat Külekçi, Mevlüt Bozacıoğlu, Semiha Yazıcı ile şirketin sahibi Şahin Yalçın, "görevi kötüye kullandıkları" ve "suça iştirak ettikleri" gerekçesiyle 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların, 'cezalarının infazı tamamlanıncaya kadar atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılmalarını' da içeren Türk Ceza Kanunu'nun 53/1 a-b-d-e maddesinde belirtilen haklardan men edilmesine de karar verildi.

1999-2004 döneminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kozlu Beldesi Belediye başkanlığı yapan Ali Bektaş, 2009 yılında Demokratik Sol Parti'den (DSP) yeniden belediye başkanı seçilmiş ve Rahşan Ecevit'in istifasının ardından 8 Haziran Pazartesi günü, parti içindeki kavgaları gerekçe göstererek DSP'den istifa etmişti.

Yargı sürecinin devam ettiğini belirten Bektaş, kararın gerekçesiz olarak tekrar Yargıtay'a gönderildiğini söyledi. Bektaş, "Bu dava 2002 senesinin bir davası. Bu hükmün ertelenmesi için çıkan kanunun parçası. 2002 senesine kadar olan hapis cezalarının hükmün ertelenmesi için yerel mahkemeye gönderiliyordu. Bu konu esastan görüşülmeden buralara geldi. Hakim de aynı kararı verdi. O bile yanlış karardı. Mahkeme süreci devam ediyor. Bilir kişinin raporları bile dikkate alınmadan gerekçesiz tekrar Yargıtay'a gönderdik" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 18:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?