3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eski binalar tehlike saçıyor

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Karabük Koruma Kurulu tarafından tescil altına alınan 12 eski bina tehlike saçıyor.


Devrek şehir merkezinin çeşitli sokak ve mahallelerinde tarihi eser olarak tespit edilen ve dönemin Kaymakamı Süleyman Tapsız tarafından koruma kuruluna müracaatı yapılan ve bu kurul tarafından tescili gerçekleştirilen 12 tarihi bina bakımsızlıktan dolayı çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Belediye yetkilileri şehir merkezinin çeşitli yerlerinde tehlike oluşturan eski binalarla ilgili şunları söyledi:
”Belediye olarak Kültür Bakanlığına müracaata bulunarak bu binaların gerek proje için gerekse restorasyonu için bina sahipleri adına ödenek talebinde bulunduk. Ancak yazışmalarımızdan şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Bizlerin görevi tehlike saçan bu binaların çevresini ancak güvenlik şeritleri ve tehlike arz ettiğini beyan eden uyarıcı yazılarımızla vatandaşlarımızı korumaya çalışıyoruz ancak bu şekilde muhafaza altına alabiliyoruz bunun dışında elimizden hiçbir şey gelmiyor.”
Bina sahipleri ise her an çökme tehlikesi oluşturan bu binaların hangi zihniyet tarafından bekletildiğini anlamadıklarını her hangi bir yıkımda meydana gelebilecek yaralanma ve ölümlerden kesinlikle sorumlu olmayacaklarını ifade ettiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 16:38:50
Güncelleme :2 Ağustos 2009 Pazar 16:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?