3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eskici pazarına öğrencilerden rağbet

Zonguldak'ta, eskici pazarının esnafı, pazara en çok öğrencilerin rağbet ettiğini bildirdi.


Üniversitelerin açılması ile birlikte Zonguldak'ta eskici pazarında ikinci el eşyalara en çok ilgiyi öğrencilerin gösterdiği belirtildi. Pazarda mobilya, giysi, elektronik eşya, kamyon ve motosikletin yanı sıra soba satan esnaf, satılan eşyalara kısa süreli garanti verdiklerini söyledi.

Pazar esnafından Zafer Yılmaz (30), eskici pazarında 6-7 esnaf bulunduğunu çoğunun da satış olmadığı için dükkanlarını kapattığını ifade etti. Yılmaz, burada mobilya, elektronik eşya başta olmak üzere birçok eşya
bulunduğunu belirterek "Eşyaların fiyatları mağaza fiyatlarının 10'da biri kadar. Buraya en çok öğrenciler rağbet gösteriyor. Genellikle taşınan ve boşanan kişilerden eşya alıyoruz. Boşanan çiftler bize eşyalarını satmak istiyor ama onların eşyalarını almak istemiyoruz. Yeni evlenen çift kalkıp da buraya gelmiyor, mağazaya gidiyor. Buraya zengin değil fakir insanlar ve öğrenciler gelip eşya alıyor" dedi.


Eskici pazarında yaklaşık 5 yıldır esnaflık yapan Tufan Köken (57) ise eşya almaya gelen öğrencilerin fiyatlarda kendilerine indirim yapmalarını istediklerini söyledi. Parası olmayan öğrencilerin eşyaları veresiye aldığını söyleyen Köken, şöyle konuştu: "Para kazanamasak bile öğrencilere saygımız sonsuz. Onlar öğrenci mecbur veresiye eşya satıyorum. Sattığım eşyalardan toplayabildiğim paralarla evde üç çocuğuma ekmek götürmeye çalışıyorum."

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?