3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eskiyen filelere yama

Zonguldak'ta amatör maçlarının oynandığı futbol sahasındaki kale fileleri, yenilenemeyince görevliler tarafından yama yapılarak maçlara hazırlanıyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bulunan ve amatör maçların oynandığı Filyos Sahası'nda 2 yıldır aynı kale fileleri kullanılıyor. Antrenmanlarda, maçlarda top darbeleri yada hava koşulları ile yıpranan ve deforme olan fileler, ekonomik yetersizlikler nedeniyle değiştirilemiyor. Müsabaka öncelerinde hakemlerin kontrollerinden de geçemeyen fileler, bulunan ip ve lastiklerle bağlanıp, yama yapılarak maçlara hazırlanıyor. 5 yıldır saha çizgisi ve filelerden sorumlu olan 53 yaşındaki Recep Karabulut, 2 yıldır fileleri yama yaparak maçlara hazır hale getirdiklerini ifade etti. Defalarca kez, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na (ASKF) bildirilmelerine rağmen filelerin gelmediğini belirten görevli Karabulut, “Hakemlerin müsabaka öncesi yaptıkları saha ve kale kontrollerinde kale filelerin kullanılmaz halde olduğu gözlenmiş, maç öncelerinde yaptığımız yama çalışmaları ile fileleri hazır hale getiriyoruz.Yinede sağlam olmayan fileler maçlarda sorun olmaya devam ediyor. Durumu defalarca kez Zonguldak ASKF'ye bildirdik. Ankara Futbol Federasyonu'ndan filelerin beklendiği ve gelmediği belirtiliyor” dedi.
Sahada maç yapan kulüplerin futbolcu ve antrenörleri de, fileler nedeniyle haklarının yenmesinden endişe ettiklerini kaydediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 13:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?