3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Esnaf bayramını kutladı

ZONGULDAK AHİLİK KÜLTÜRÜ VE ESNAF BAYRAMI

Zonguldak Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak’a gelen davetliler Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti.

Ahilik Haftası nedeniyle Zonguldak’a gelen Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın etkinliği kapsamında Şed Kuşatma gösterisi sergileyen davetliler Zonguldak Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Valilik toplantı odasında gerçekleştirilen toplantıya daire müdürleri de katıldı. Ziyarette Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Vali Erdal Ata’ya çiçek ve Ata’nın portresini gösteren tepsi hediye etti. Şed Kuşatma törenini beğendiğini söyleyen Vali Ata, “Selçuklu döneminde başlayıp Osmanlı döneminde devam eden Cumhuriyet döneminde de herhalde unutulmaya başlayan bu değerimizin yeniden Sanayi Bakanlığı’nın çıkardığı yasa ile yayınladığı yazı ile tüm illerde kutlanılması istenmişti. İlimizde ikincisi kutlanıyor. Ama biz basından izlediğimiz kadarıyla hep Kırşehir’de uzun yıllardan beri kutlanıyor. Bu geleneğin kutlanılması tüm esnaf ve sanatkarlarımıza kabul edilmiş bir takım meslek değerlerinin tüm sanatkarlarımıza öğretilmesinde çok büyük fayda var. İnşallah bu bir başlangıç olur da bundan sonra aynı şevk ve heyecanla sadece tören olarak kutlamak değil de o gelenekteki bir takım getirilmiş olan meslek kurallarının tüm esnaflarımıza gençlerimize ve çıraklarımıza, kalfalarımıza öğretmekle o geleneğimizi yaşatmak lazım. Bu gün güzel de sunum yaptınız. Herhalde usta tiyatroculara bile taş çıkartacak şekilde herkes rolünü iyi oynadı” dedi.

Ziyarette Almanya’dan gelen heyette Vali Ata’ya hediye takdim etti. ZESOB Başkanı Muharrem Başkanı Muharrem Coşkun da Vali Erdal Ata’ya teşekkür etti. Davetliler ziyaretin ardından Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i de makamında ziyaret etti.

ZONGULDAK AHİLİK KÜLTÜRÜ VE ESNAF BAYRAMI
ZONGULDAK AHİLİK KÜLTÜRÜ VE ESNAF BAYRAMI
ZONGULDAK AHİLİK KÜLTÜRÜ VE ESNAF BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:30:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 22:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?