3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Esnafın isteği

Zonguldak'ın Kozlu beldesi Esnaf Sanatkarlar Odası Zonguldak merkezinde bulunun bazı kurumların Kozlu beldesine kaydırılmasını istedi. 

Kozlu Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan İnce, Kozlu'nun Zonguldak'a yakın olduğu için şehir merkezinin biraz rahatlaması açısından bazı kurumların Kozlu'ya kaydırılmasını istediklerini belirtti. Zonguldak'a her gün 11 bin insanın gittiğini belirten İnce, bazı kurumların Kozlu'ya kaydırıldığı zaman insanların çoğunun Kozlu'da kalacaklarını belirtti. İnce, “2007 esnaf ve sanatkarlar açısından ekonomik olarak çok kötü bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Çünkü ekonomik olarak esnafın bir çoğu kirasını, Bağkur'unu ödemekte zorluk çekti. Bu ekonomik sıkıntıların getirdiği esnafın üzerindeki ezikliği hep birlikte yaşadık. Burada çözüm bankalardan kredi almak, esnaf kefalet kooperatifi aracılığıyla verdiğimiz kredide bu işi bir noktaya taşımadı. Bu kredi kartlarına boğulan müşterilerimiz ev ve araba alımlarında piyasada sıcak para görmedik. Sokakta ekonomik güzellik görmedik. 2008 yılındaki hedeflerimizin Kozlu'da yok olanları yerine koymakla ilgili bazı çalışmalarımız var. 

Bunlardan ilkini bir panelle gerçekleştirdik. Panelin yoğun bir şekilde geçmesini arzuladık. Fakat bu panelin yapılması aşamasında bazı kurum ve kuruluşlar bu işin karşısında oldu. Bu panelle ilgili Kozlu'da bulunan 8 bankanın 7'si götürülmüştür. Bu bankaların hiç olmazsa bir kaç tanesini yerine koymayı planlıyoruz. Burada 125. Jandarma Alayı vardı geçmiş yıllarda buradan gitti. Nüfus memurluğu vardı buradan alındı bunun yerinede bir şey koyamadık. Kozlu'nun ilçe olması ile ilgili bir çok girişimimiz olmuştu bunda da muvaffak olmuş değiliz. İlçeden vazgeçmiş değiliz. Zonguldak'ın şehir merkezi gibi 2,5 caddelik merkezi gibi hiçbir vilayet yoktur. O caddelerde yolcusu oradan geçecek, öğrencisi, otobüsü, kamyonu oradan geçecek. Zonguldak merkezi boğuluyor. Devletin bazı kurumlarının Kozlu'ya kaydırılmasını istiyoruz. Kozlu'nun Zonguldak'a yakın olduğu için şehir merkezinin biraz rahatlaması açısından bazı kurumların Kozluya kaydırılmasını istiyoruz. Buradan günlük Zonguldak'a giden 11 bin insan gidiyor. Bu insanların bir çoğu Kozlu'da kalmış olurdu.Kurumlarda yapılan işler kalabalık nedeni ile uzun sürüyor. Bu sıkıntıların giderilmesi ile ilgili bazı projeler önermeye çalışıyoruz. Bu rağbet görür veya görmez. Ama biz burada boş boş oturamayız. Esnaf sanatkarlarımızın yarını için bir şeyler yapmalıyız. Zonguldak ve Kozlu'nun kuruluşu Türkiye Taşkömürleri Kurumu üzerine kurulmuştur. Esnafımızda bu kuruma işçi alınsın, bu alınan işçiler Kozlu'nun ekonomisini geliştirsin, güzelleştirsin. Biz esnaf ve sanatkarlar bugüne kadar balık yemesini öğrenmişiz, 2008 yılında da balık tutmasını öğrenmeliyiz diye düşünüyorum. Bu doğrultuda bazı çalışmalar gündeme getireccğiz. Bu çalışmaların takipçisi olacağız. Bu çalışmalar ile ilgili Zonguldak Milletvekillerinin ve yetkililerin bizim konuştuklarımıza kulak verecektir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail şentürk IP: 88.255.159.xxx Tarih : 27.03.2008 14:58:07

doğru bir tesbit zonguldak merkezi kente yetmiyor. Yakın çevrelere cazibe merkezleri yaratarak kent merkezi rahatlatılmalıdır.Bu Kozlu olur kapuz olur fener olur yağcılar olur tepebaşı olur vs. kentte herşey iki caddeye sıkışmış durumda.