4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Esnaftan baz istasyonu tepkisi

Zonguldak'ta, bir GSM firması tarafından bir binaya kurulmak istenen baz istasyonu, çevredeki esnaf ve firma yetkililerin arasında tartışmalara neden oldu. 

Zonguldak'ın merkezinde bulunan Acılık Caddesi Alparslan Sokak üzerinde bulunan Ali Kabuk ve torunlarına ait binaya kurulmak istenen baz istasyonu nedeniyle ilginç tartışmalar yaşandı. AK Partili Encümen Üyesi Sabri Tığ'ın da aralarında bulunduğu bir grup esnaf, binanın mülk sahibinin baz istasyonunun kurulması yönündeki fikrini değiştirdiğini, artık kurulmasını istemediğini ve gerekli izinlerin eksik olduğunu iddia ederek, istasyonun kurulmasının durdurulmasını istedi. Polis nezaretinde baz istasyonun kurulacağı binanın önüne gelen firma yetkilileriyle esnaf arasında bir süre sözlü tartışmalar yaşandı. 

Evrakları inceleyen polis, bina sahibi ve torunlarının imzasının bulunduğunu ve istasyonun kurulması çalışmalarının başlaması gerektiğini belirtti. Alınan geniş güvenlik tedbirleri arasında verici, vinçle binanın çatı katına çıkarıldı. İtirazlara devam eden göstericiler, bu imzayı atanlardan bina sahibinin sağlık durumunun yerinde olmadığını, evrak ve imzaların sahte olabileceğini iddia ederek, istasyonun çatıdan indirilmesini istedi. 

Baz istasyonunun kurulmaması için gerekli girişimlerin başlatılabileceğini söyleyen firma yetkilileri, evrakların sahte olmasının mümkün olmadığını, aksini düşünenlerin adli makamlara müracaat edebileceklerini ifade etti. İstasyonu olaysız bir şekilde binanın çatı katına bırakmayı başaran görevliler, yaklaşık 1 hafta sonra montaj çalışmalarına başlanılacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 19:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?