6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Esnaftan örnek davranış

ESNAFTAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, genç ve girişimci bir işadamının örnek bir davranış sergileyerek, sigarayı bırakıp bir öğrenciye burs vermeye başladı.

Ereğli'de esnaf Berk Yapıcı (28), yaklaşık 12 yıldır sigara içtiğini belirterek, örnek bir davranışa imza atmanın mutluluğunu yaşıyor. Aylık sigara giderinin 200 ile 250 TL arasında değiştiğini ve bundan sonra bu parayı bir öğrenciye burs vererek değerlendirmek istediğini belirten Yapıcı, şunları kaydetti:

"Ben sigara içmeye lise yıllarında başladım. Çok ta pişmanım. Günlük ortalama bir paket sigara içiyordum. İş stresi çoğaldıkça sigara içmemde artmaya başlamıştı. Evimde bir akşam kafamı dinlerken, sigara içme alışkanlığımı bırakma kararı aldım. Sabahleyin işime giderken de aklıma 'Aylık olarak sigaraya verdiğim ücreti üniversitede okuyan bir öğrenciye burs olarak verme' fikri gelmişti. Birkaç değerli arkadaşımla bu konuyu paylaştım. Çevremdekiler tebrik ettiler. Bende, burs ücreti vereceğim bir öğrenciyi bularak aldığım kararı uygulamaya geçirdim. İki haftadır sigara içmiyorum. Kötü alışkanlığımı bıraktığım için çok mutluyum. Benim için ilk iki gün çok stresli geçti. Ancak, sigara içmeden hayata daha umutlu bakıyorum. İnşallah, tüm sigara içen vatandaşlara ve iş adamlarına örnek olurum. Üniversiteli bir gence destek olmak, sigara içmekten daha mutluluk verici. Önümüzdeki süreçte, arkadaşlarıma da, sigarayı bırakmaları adına üniversite öğrencilerine destek olmaları için tavsiyelerimi ileteceğim. Bu davranışımın tüm sigara içen vatandaşlara ve diğer işadamlarına da örnek olmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:14:03
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?