3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eşref KESK'i ziyaret etti

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, rahatsızlığı nedeniyle gündüz evinde istirahat ederken, akşam saatlerinde Kamu Emekçileri Sendikası’nı(KESK) ziyaret etti.

KESK ziyaretinin ardından Eşref, Çınartepe mahallesinde kahve ve ev toplantısı yaptı.


CHP’li Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, belediye meclis üyesi adayları ile KESK’i ziyaret etti. KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız’ın yanı sıra Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, KESK’e bağlı sendikaların başkan temsilcileri katıldı. Eşref, kendi döneminde yaptıklarını ve tekrar göreve seçilmesi halinde yapacaklarını sendika üyeleri ile paylaştı. Yıldız yaptığı konuşmada emekçiden ve haktan yana olduklarını söyledi. Eşref’de daha öncede kamu emekçileri sendikasının da destekleri ile güzel bir yönetim örneği sergilediklerini söyledi. Meclis üye adayları arasında üst sıralarda kamu emekçilerinin bulunması, emeğe verdikleri değeri gösterdiğini söyleyen Eşref, “Bizler sizleri çok önemsiyoruz. Sizlere ve fikirlerinize her zaman açığız. Her iş, emekçilerle oluyor. Ama emekçinin de hakkını vermezseniz hiçbir işin altından kalkamazsınız. Biz daha önceki dönemde de bu düşüncelere hakimdik. Bu nedenle kent konseyi kurduk. Ve konseyin daha demokratik yapıya sahip olması elimizden gelen her şeyi yaptık.Görevimizin bitmesinin ardından kent konseyi de pasifize edildi. Başta emekçiler olmak üzere tüm halkımıza ve sivil oplum örgütlerine sesleniyorum. Yerel yönetimlerde ve kent konseyinde aktif olalım. Katılımcı yöneticiliği lütfen canlandıralım” dedi. Eşref, soru üzerine toplu iş sözleşmeleri ile ilgili de, “Kanuni sorun olmazsa gereken yapılacaktır. Bugüne kadar hep, emekçinin yanında olduk. Gerek belediye çalışanlarını, gerekse diğer çalışanlar noktasında üzerimize düşen görevi yaparız. Kimseyi mağdur etmeyiz” diye konuştu. Eşref, toplantıya katılan belediye çalışanlarının da sorunlarını dinledi. Sorunlar hakkındaki sendikacıların da fikirlerini ve çözüm önerilerini alan Eşref’in konuşması etrafında elektrik kesintisi yaşandı. Eşref ve sendikacılar, karanlıkta sohbetlerini sürdürdü. Eşref, elektrik kesintileri ile ilgili tepkisini, “Dostlar biz alışkınız. Daha öncede böyle elektriklerimiz kesildi. BEDAŞ özelleştikten sonra bu kesintiler arttı” diyerek dile getirdi.


Eşref ve beraberindekiler, Çınartepe mahallesindeki bir kahveye giderek, mahallelinin sorunlarını dinledi. Bir süre sohbet eden Eşref, daha sonra Cumhuriyetle aynı yaşta bulunan Zehra Şahin’in evini ziyaret etti. Cumhuriyetin kurulduğu yıl doğan Zehra Şahin ve çocukları yoğun ilgi gösterdiği Eşref, evde bulunan çocuklara da hediye verdi. Eşref, Şahin’in ve komşularının sorunlarını dinleyerek, destek istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?