3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eşref'den şoförlere çözüm

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, sorun yaşayan taksici ve minibüsçü esnafların sorunlarını çözeceklerini kaydetti.


Zonguldak şehir merkezinde taksi duraklarında genel bir sorun olduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, taksici ve minibüsçü esnafların sorunlarına değindi. Makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eşref, “Zonguldak’ta şehir merkezinde taksi duraklarında genel bir sorun var. Trafik akışlarını yönlendirdiğiniz zaman yeni yönlendirmelerde de yeni sorunlar çıkmaya başlıyor. Genel sorun her taksi durağında 40-50’şer taksi var.

Bu zamanında bu kadar şişirilmiş. O kadar imkan verilmiş ticaret yapılması için ama bu taksilere günde sıra gelmiyor. Taksilerin bir gün boyunca yalnızca iki kez müşteri aldığını biliyoruz. Dolayısıyla taksi duraklarımız zaten sıkıntılıyken onları yerinden oynatmak ve olumsuz yerlere göndermek hoş değil, doğru değil. Bu anlamda yeni düzenleme ile Valilik binası önünden akan tek yönlü Ulu Cami istikametine akan ve şimdi yapılan köprü ile Kozlu istikameti ikiye bölünerek yapılacak. Bu akışın ortasında kalan Merkez Taksi Durağı’nı biz mağdur etmek istemiyoruz. Çözüm olarak önce trafik akmalı ve yönlendirmeler görülmeli.

Ardından insanlar hangi istikametten akıyorsa Merkez Taksi Durağı’nı oraya aktaracağız. Ancak şu bilinmeli. Merkez Taksi Durağı yerinde bile kalabilir” diye konuştu.

“OTOBÜS DURAKLARI YENİLENECEK”

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’nin hizmet verdiği durakların yenileceğini ifade eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, “Orada kötü görüntüler var o görüntüleri de kaldırmak istiyoruz. Oradaki durakları cam durak yapacağız. Orası merkez otobüs durakları kalkış istasyonu olacak. Durakları yapacak olan firmanın taaddüdü var. Otobüs durakları yenilendiği yolcu akışı nereye olursa taksilerimizi oraya yerleştiririz. Onları mağdur etmeyiz. Zaten o taksi durağının mağdur olmaması için bir adım atılmış. Şu anda AVM önündeki iki grup taksiden bir grubunda merkez taksinin taksileri var. Biz ilaveten orayı düzene sokmak istiyoruz.

Sebebine gelince orada iki ayrı taksi durağı var. Biri AVM’nin kampusun de bir de dışarısında var. Terminal Taksi Durağı’nı, AVM önündeki taksi durağını ve dışarısındaki taksi durağını bir araya getirip daha üst kademede bir sistem yapmak istiyoruz. Dolayısıyla orayı da düzene sokmak istiyoruz. Taksi duraklarındaki düzenlemelerimiz bu ve buna bağlı olarak devam edecek” dedi.

“MİNİBÜSÇÜ ESNAFIMIZ DA MAĞDUR”

Minibüs güzergahlarının daima tartışmalı olduğunu anlatan Belediye Başkanı İsmail Eşref, taksici esnafının bir çoğunun mağdur olduğu kadar minibüs esnafının da bir kısmının mağdur olduğunu belirtti. Bazı minibüs duraklarının yolcu kapasitesinin iyi olduğunu ifade eden Eşref, dengenin iyi korunması gerektiğini bildirdi. Eşref, “Minibüs güzergahı daima tartışmalıdır.

Taksici esnafımızın bir çoğu mağdur olduğu kadar minibüs esnafımızın da çoğu mağdur. Bir kısmının yolcu kapasitesi çok iyi. Bu dengeyi korumak gerekiyor. Bu denge zaman, zaman bazı yerlerde bozulabiliyor. Bu sorunları adım, adım çözmek istiyoruz. Yeni oluşacak hatlar var. Demirpark AVM, yurt inşaatının olduğu bölüm ve ZKÜ giriş kapısı aşağı indirildiğinde buraya yeni bir hat ihtiyacı var. Yasal işlemler uygulanırken kimsenin hakkı yenmeyecek. Doğru düzenin kurulması için birincisi yeniden ihaleye yapılıp orada hat oluşturmak, ikincisi mevcut minibüs duraklarından kaydırma yaparak dönerli olarak herhangi bir minibüs durağının 40 minibüsü varsa orada 5 minibüsün her gün dönerli olarak çalışırsa 40 minibüsün tamamı da orada ekmek yer.

Yani sekiz günde bir sıra gelir, herkes buradan ekmek yer. İkinci bir ihtimal yine aynı istikamette başka bir mahallenin hattı varsa onların da 15-20 minibüsü varsa onlarda minibüsünü koyacak yine orada dönerli olacak. Dolayısıyla bu hattan Zonguldak şoför esnafı dönerli faydalanmış olacak. Oradan çok kişi ekmek yemiş olacak, bir-iki kişi değil 10-15 kişi faydalanmış olacak” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?