3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eşref’e halk ozanından şiir

Zonguldak’ta seçim gezilerini sürdüren İsmail Eşref’e halk ozanı tarafından şiir yazıldı. Ozan Aşık Yanari, şiirinde 8.5 yıl görev yapan ve geçen dönem seçimi kaybeden İsmail Eşref’e halkın ve kendisinin özlemin dile getirdiğini söyledi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref kitle yöre örgütlerini ziyaret ederek seçim gezilerini sürdürdü. Eşref Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) Devrek Gökçebey Derneği ve Ardahanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Eşref ziyaretlerine ZOKEV'den başladı. ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulundu. ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalardan söz etti ve bu konuda tüm kamuoyunu bilgilendireceklerini dile getirdi.Coşkun özellikle yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle partilerin adayların mesaj olması açısından ZOKEV'in hazırladığı ve 15 Mart'ta sunacakları çalıştayı aktardı. ZOKEV Başkanı Kürşat Coşkun 15 Mart'taki çalıştayın ana konusu “Lavvuar Alanı için ortak çözüm çalıştayı” başlığını taşıyan davetiyeyi Eşref'e verdi.CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref 'te ZOKEV'i ziyaretinde geçmiş dönemdeki görev süresince karşılıklı olarak yardımlaştıklarını ve Festival'i ilk olarak ZOKEV'le hazırladıklarını dile getirdi.

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref daha sonra, Devrek Gökçebey Derneği'ni ziyaret etti. CHP Zonguldak belediye Başkan adayı İsmail Eşref Dernek Başkanı Murat Ayanoğlu ve yönetim Kurulu üyeleriyle çalışmalar hakkında karşılıklı sohbet etti. Murat Ayanoğlu ziyaret nedeniyle CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref'e teşekkür ederek başarı diledi.

CHP Zonguldak belediye Başkan adayı İsmail Eşref, Zonguldak'ta kurulu bulunan Ardahanlılar Derneği’i ziyaret etti. Ziyarette Ardahanlılar Dernek Başkanı Ekrem Güllüdal ve yönetim Kurulu üyeleri Eşref'e destek verdi. Ziyaret sırasında Halk Ozanı Aşık Yanari İsmail Eşref için yazdığı şiiri okudu. Sazı eşliğinde şiiri okuyan Aşık Yanari, şiirde 8.5 yıl görev yapan ve geçen dönem seçimi kaybeden İsmail Eşref’e halkın ve kendisinin özlemini dile getirdiğini söyledi.

Yanari’şiirinde şöyle diyor:
“Tutunacak dal kalmadı / Sabredecek hal kalmadı / Cebimizde pul kalmadı / Yolllar Eşref, Eşref diyor.
29 Mart'ta güneş / Tek iş işsizlikle savaş / Çalış halkına ol kardaş / Güller Eşref Eşref diyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 10:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?