3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eşref'ten 'daire' sözü

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, seçim gezilerinde kendisine beyaz eşya dağıtıldığı hatırlatan seçmene, 170 dairelik kooperatifinin bulunduğunu ve kendisinin de daire dağıtacağını söyleyerek espri yaptı.


Bahçelievler Mahallesi’nde ev ve kahve toplantıları yapan CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref’e, seçim konuşmasında kendisine ait 170 dairelik kooperatifin bulunduğunu söylemesi üzerine mahalleli fakire dağıtılan çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar hatırlatıldı. Mahallelinin “Başkanım millet buzdolabı ve çamaşır makinesi istemiyor. İş istiyor, sosyal ve kültürel alanlar istiyor. Bizler de iskanımız olmayan evlerimizin tapularını istiyoruz” diye konuşması üzerine Eşref, “Çamaşır makinesi ve buzdolabı isteseniz de bende yok. Bende 170 dairelik kooperatif var. Bende daire dağıtayım o zaman” esprisi yaparak uygulamayı eleştirdi. Eşref, 2003 yılında belediye başkanlığı yaptığı dönemde aynı sorunu taşıyan 38 ailenin problemini çözdüklerini ve göreve gelmeleri halinde yeniden çözeceklerini kaydetti.

ATIK SU ARITMA PROJESİ

CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Atık Su Arıtma projesinin de kendi dönemlerinde başlayan bir proje olduğunu hatırlatarak, projeye övgü yağdırdı. Kendisi döneminde başlayan projenin hayata geçmesi için gereken hazine kefaletinin yıllardır alınamadığını anlatan Eşref, “İspanyol kredisi ile bu tüm kentin kanalizasyon sorununu çözecek olan Atık Su Arıtma projesini hazırlayıp, bizim dönemde çalışmalara başlandı. Hazine kefaleti gerekiyordu. Mevcut başkan 5 yıllardır bu kefaleti alamadı. Kefalet alınırsa kentte kanalizasyon sorunu kalmaz. Kanalizasyon çalışmalarında o zaman işimiz çok kolaylaşır. Bu çok önemli bir projedir. Kentin bana göre en büyük problemi çözülür. Kısacası kentin tüm alt yapısı elden geçerek, modern hale getirilecektir. En son televizyonlarda da çıktı. Eğer ki imzalanan protokol, gerçekten hazine kefaletini serbest bırakan bir anlaşmaysa göreve geldiğimizde işimiz daha kolay olacaktır. Bu projeyle sadece alt yapıyı değil, dereyi ve denizi de arıtacak. Bu da yeniden kent merkezinde denize girebileceğimizi gösterir. Çocukluğumuzda biz buralarda denize giriyorduk. Eski kızlar plajı diye tabir ettiğimiz alan ile yanındaki Karakum sahilini de düzenlemek istiyorum. Buralarda özellikle kızlar plajında çok hevesliyim. Kanalizasyon sorunun ardından buraları da düzenleyeceğim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 22:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turhan KARAGÜLMEZ IP: 88.236.155.xxx Tarih : 2.03.2009 11:56:10

Ben Balıkesir Altınoluk tan Turan Zonguldaklıyım .Sayın Eşref'e başarılar diliyorum.Sosyal demokratların kalesi Zonguldağımız bu sefer Akp teslim etmeyelim.Zaten emeğin kentinede bu yakışır.Eşref ten ricam çok çalışması ve halkla içiçe olması.Karaelmasın bir çok sorunu var.başta su ücretleri çok yüksek işsizlik,modern kent anlayışı bunları sayın Eşrefin başaracağından eminim .alt yapıya önem verinALTINOLUK 'TAN SEVGİLERLE  -Turhan KARAGÜLMEZ