3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Eşref'ten sendikaya ziyaret

CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genel İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu’nu ziyaret etti.


İsmail eşref, belediye meclis üyeleri ile birlikte Genel İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Enis Dizdaorğlu’nu ziyaret etti. Sendika yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Enis Dizdaroğlu, işçi sınıfından yana olan partilere oy vereceklerini söyledi. Seçimlerde sadece şehrin güvenilir başkanını seçilmediğini aynı zamanda da belediye çalışanlarının işverenin seçildiğini hatırlatan Dizdaroğlu, “Bizler belediye çalışanları, halkımızın seçimlere itinayla baktıklarını biliyoruz ama bizler seçerken daha dikkatli davranmak zorundayız. Alın terimizin karşılığını verecek, inandığımız, güvendiğimiz, halkımızın deyimiyle şehr-il emini seçerken, bizlerde işverenimizi ve patronumuzu da seçtiğimizin bilincindeyiz. Dünyadaki globalleşmeye karşı duran, özelleştirmenin karşısında olan, işçi sınıfının hakkını, alın terini ve emeğinin karşılığını veren insanları seçmeye özen gösteriyoruz. İşçi sınıfı olarak, gerçek işçi sınıfını temsile den partilere destek veriyoruz. Açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Güç birliği ile bu konuda mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Eşref’de yaptığı konuşmada, belediyeleri işçileri koruyan ve sahip çıkan kurumlar olarak anlayışı ile yönettiklerini söyledi. Eşref, şöyle devam etti:
“Sendikalar, işveren olarak belediyelerin ayrılmaz parçasıdır. Belediyeler, sendikalarla birlikte işçilerin haklarını sosyal güvencelerini, aile hayatını güvence altına alan kurumlardır. Biz 8 sene böyle baktık. 1996-2004 yılları arasındaki görev süremde çalışanların haklarının verilmesi, onların haklarının iyileştirilmesi, çocuklarının okumaları için burs verilmesine kadar detaylı olarak düşünerek çalıştım. Bu gayretimiz, hizmeti eksiltmedi. Hem maaş verdik, hem ikramiye verdik. Hem de hizmet yaptık. Yaklaşık 5 yıl maaş artı ikramiye verdik. 2001 yılı öncesi belediye çalışanlarının ikramiye alacakları yoktu. 2001 krizinin yaşandığı süreçte maaşları düzenli verdik ama son 6 aylık dönemde maaşı 2-3’e bölerek vermek zorunda kaldık. Çalışanın hakkını öncelikli işimiz, onlarla iş yapıyorsunuz aksi takdirde verim alamazsınız. Bunu önemsedik. Bundan sonra da böyle olacaktır. Kalan parayla hizmet edeceğiz. Hizmet etmeye para olacak mı? Tabiî ki olacak. Biz bu yöntemleri biliyoruz. Bazı şeyleri daha ucuza mal etmemiz mümkündür.”


Fen İşleri şantiyesinin dağıltığını vurgulayan Eşref, Fen İşleri Şantiyesi’ni imalat yapıldığı günlere döndürmek istediklerini söyledi. Eşref ve beraberindekiler ilköğretim okullarını, Zonguldak İl Turizm ve Kültür Müdürü Zekai Kasap ile Bölge Çalışma Müdürlüğü’nü ziyaret ederek destek istedi.
Eşref, program arasında uğradığı seçim bürosunda partililerle sohbet etti. Seçim bürosunnun duvarında bulunan ekmeğini paylaşırken çekilmiş bir fotoğrafın önünde duran Eşref, partili kadınlara nasihatlerde bulundu. Seçmenlerine mesajlar da yollayan Eşref, “Görevde olduğumuz dönemlerde ekmeğimizi bile paylaştık. Bundan sonra da başarılar başta olmak üzere her şeyi bizimle paylaşmaya çağırıyoruz. Birlik olalım, beraber olalım. Zonguldak’ımızın kötü gidişatını durduralım” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?