6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Evde sağlık hizmeti başladı

EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı'nın Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında yönergesi kapsamında oluşturulan Evde Sağlık Hizmeti Birimi Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde faaliyetine başladı.

Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Murat İlikhan, birimin amacının evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbı bakım hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi olduğunu söyledi. İlikhan, “Bakanlığın Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında yönergesi kapsamında oluşturulan Evde Sağlık Hizmeti Birimi Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde faaliyetine başladı. Birimde 1 uzman hekim, 1 hemşire, 1 şoför ve 1 ambulans görev yapmakta. Evde bakım gerektiren hastalar birime ait 251 34 12 nolu telefondan hizmet alıyorlar. Birimin amacı; evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbı bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesidir” dedi.

Evde sağlık hizmeti sunumunda görevli Göğüs Hastalıkları ve TBC Uzmanı Dr. Nazan Nalcı Savaş ve Hemşire Hanife Türkmen, hastalar ve hasta yakınlarıyla yakından ilgileniyorlar. 2002 yılından bu yana tedavi gören 63 yaşındaki Ayla Nesil'in kızı Ebru Nesil, 2 aydır bu hizmetten yararlandıklarını ve son derece memnun olduklarını belirterek, yetkililere teşekkürlerini sundu. Annesinin tedavisiyle 67 yaşındaki babası Hulisi Nesil ile birlikte ilgilenen Ebru Nesil, yeni uygulamaya geçen sistemle ilgili olarak, “Annem 2002 yılından bu yana tedavi görüyor. Yaklaşık 2 aydır da bu sistemden yararlanıyoruz ve bu hizmetten çok memnunuz. Bu konuda Sağlık Bakanlığını dahi aradım ve teşekkürlerimi ilettim. Çok gerekli bir sistemdi. Bize çok avantajı oldu. Yatan hasta olduğu için ayakta hastadan daha çok sorunları var. Annem 2 kez beyin ameliyatı geçirdi ve epilepsi hastası olduğu için zaman zaman ağır nöbetler geçiriyordu. Mesela acil rahatsızlandığında hemen hastaneye gidemiyoruz. Ama bu sayede sistem ayağımıza kadar gelmiş oluyor. Bazen imkanlarımız sınırlı oluyor. Hastanede uzun uğraşlar veriyorduk. Şimdi ise o sorunlarımız en asgari düzeye indi” diye konuştu.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLADI
EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 13:22:04
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 13:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?