5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Eve kilitlenen çocuğu itfaiye kurtardı

Zonguldak Tepebaşı Mahallesi’nde bir evin balkonundan yardım isteyen çocuklar, polise haber verilmesi üzerine itfaiye tarafından kurtarıldı. Eve kilitlendiklerini iddia eden çocukların aileleri, alışveriş yapmak için evden ayrıldıklarını söyledi.

Zonguldak’ın Tepebaşı Mahallesi su deposu yanındaki bir evin önünden geçen bir kişi, evin balkonundan yardım isteyen çocuklar olduğunu gördü. Polise haber verilmesi üzerine devreye giren Zonguldak Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipler, çocukları kurtardı. Evin kilitli olması nedeniyle yardım istedikleri balkonda hayli üşüdükleri gözlenen Çınar Karakök (10) ve yeğeni 1.5 yaşındaki Törecan Çelik, itfaiye ekipleri tarafından Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Polisler tarafından teslim alınan çocuklara itfaiye ve polisler tarafından çikolata ikram edildi. Her akşam aileleri tarafından eve kilitlendiklerini iddia eden Çınar Karakök, "Bizi her akşam evde yalnız bırakıyorlar. Yeğenim dışarıya çıktığı için kapıyı kilitliyorlar. Evde yalnız beklerken korktuk. Balkona çıkarak yardım istedim" diye yaşadıklarını anlattı.

Törecan’ın annesi Ayfer Çelik ile Çınar Karakök’e bakan anneannesi Aysel Gidici, kısa sürede polis tarafından bulunarak polis merkezine getirildi. Haklarında işlem başlatılan Aysel Gidici ve Ayfer Çelik, "Babaları vefat etti. Çarşıya alış verişe gitmek amacıyla çocukları evde bıraktık. Eve kitleme olayı yok. İlk defa böyle bir şey oldu" diyerek her akşam çocukları evde bıraktıkları iddialarını yalanladı.

ZONGULDAK (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 13:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?