3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Faciadan dönüldü

Zonguldak'ta Emniyet Müdürlüğü benzinliğinin ve Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'nun (TTK) asetilen ile oksijen tüplerinin olduğu alanda yangın çıktı. Çıkan yangın patlayıcı maddelere metreler kala söndürüldü.


Zonguldak'ın Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü benzinliği ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Oksi-Asetilen fabrikalarında yangın çıktı. Neden çıktığı belirlenemeyen yangın, ilk önce Telekom şantiyesinde görevli Bayram Yılmaz tarafından fark edildi. Yangına ilk müdahaleyi Telekom çalışanları yaptı. Daha sonra benzinlikte bulunan polis memurları tarafından telsizden anons edilerek Zonguldak Belediyesi İtfaiyesine haber verildi. Kısa sürede büyüyerek olay yerinde bulunan
Emniyet Müdürlüğü benzinliğine yaklaşan alevler, benzinliğe bir metre kala itfaiye tarafından kontrol altına alınırken, TTK'ya ait Karpit Dolum Tesisi ve oksijen tüplerinin bulunduğu depoya yaklaştı.

Çevre Orman Müdürlüğü'nden de takviye çağırılarak kontrol altına alınan yangın, geç kalınması halinde büyük bir faciaya neden olacaktı.
Yangını ilk fark eden Telekom görevlisi Bayram Yılmaz, "Çalılık alandan dumanların çıktığını fark ettim. Yangına ilk biz müdahale ettik. Tehlikeli patlayıcılar var. Yangın devam etseydi söndürülemezdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 19:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?