3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Faciaya duygusal anma

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi’ne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 263 madenci, facianın 13. yıldönümünde anıldı.

Kozlu Müessese Müdürlüğü Tertip alanında yapılan törene Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, çok sayıda sendikacı ve madenci katıldı.

Madencilere rahmet dileyen Çetin Altun, "Arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah’tan bu tür olayları yaşatmaması için dua ediyoruz. Gerçekten madencilik zordur. Bunu bilmeyenler masa başında bazı şeylerin kararını verebilirler, ama biz ülkemiz ve bölgemizin geleceği için canımızı, bacağımızı kolumuzu verdiğimizi biliyoruz. Enerjinin bu bölgede olmamasını isterdik. Ama kader bu kaderimizden kaçmayacağız. Bu bölge 150 yıldır kömür üretiyor. Bu uğurda çok şehitler verdik. Kader bu. Yılmak, dönmek yok. Yeraltıyla hesabımız var. Bu kömürü ülkenin, bölgenin ekonomisi için, kendi geleceğimiz için çıkartacağız, çıkartmaya devam edeceğiz" dedi.
Hayatını kaybeden madenciler için okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyen meslektaşları, hep bir ağızdan dua etti. Mevlit şekeri dağıtılmasının ardından madenciler, yaklaşık 13 yıl önce arkadaşlarının öldüğü maden ocağına girerek mesailerine devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 13:46:17
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 17:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan dönmez IP: 212.174.59.xxx Tarih : 4.03.2005 11:43:35
HERSEYDEN ONCE OLEN MADENCI KARDESLERIMIZE ALLAHDAN RAHMET VE YAKINLARINA SABIR DILIYORM.BENDE IKI YAKINIMI KAYBETTIM.O AN ORDAYDIK VE O ANI DUSUNDUGUM ZAMAN BILE HALEN VUCUDUM DIKEN DIKEN OLUYOR.ULKEMIZDE BU GIBI KATLIAMLAR YAPILIYOR VE HEP OLAN OLENLERE OLUYOR VE SUCLULAR ELINI KOLU SALLIYARAK GEZIYORLAR.BEN O YIL MADEN TEKNIKERLIGINI BITIRDIM VE O FACIADAN SONRA MESLEGIMI YAPMAKTAN VAGECTIM.HALE KAPALI ALANLARDAN KORKAR OLDUM.O SIRADA OLAYI KINAYAN OGRENCILERE KALKAN ELLERDE KIRINSIN DIYOR VE KINIYORUM.TUM ZONGULDAK HALKINA KUCAK DOLU SEVGILER.SIZLERE MADENCİ COCUGU OLARAK COOOOK SEVIYORUM.