3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Faciaya kıl payı!

Zonguldak'ta yanık halde unutulan bir kalorifer kazanı faciaya neden oluyordu.

Zonguldak şehirler arası otobüs terminalinin kalorifer kazanı yanık halde unutulunca içindeki su bitti. Kalorifer içinde biten su buhar olup sıkışınca terminal içindeki tesisatı patlattı. Terminalin her yerinden buhar çıkmasını ve su aktığını gören otobüs firması yetkilileri polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri terminali boşaltarak güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye ekipleri olay yerinden ayrılınca terminal kalorifercisi aranmaya başlandı. Terminal kalorifercisinin pazartesi günleri sabah kaloriferi yakıp gittiğini belirten firma sahipleri, kendilerinin aradıklarını ama ulaşamadıklarını bildirdi.

Polisler tarafından emniyet lojmanları kalorifercisi olay yerine getirilerek kaloriferi söndürmesi istendi. Emniyet kalorifercisi ilk olarak terminal içindeki tesisata bakıp kazanın içinde hiç su olmadığını ve patlayabileceğini söyledi. Kalorifer kazanının içinde yanan kömürleri kürekle boşaltan kaloriferci, yanan ateşin üzerine toprak dökülerek söndürülmesi gerektiğini belirtti. Emniyet kalorifercisi, biraz daha geç kalındığı takdirde büyük bir faciaya sebep olacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?