3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Faizin haram olduğunu 3 yıl sonra öğrendi

Zonguldak’ın Kozlu Beldesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ayhan Olgan, televizyon kanalında faizin haram  olduğunu duyunca üç yıl önce başladığı görevinden istifa etti. Ayhan Olgan ^Şimdi huzurluyum^ dedi.

2002 Nisan ayında yapılan kongre sonrasında Kozlu Beldesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanlığı’na seçilen Ayhan Olgan, bir televizyon kanalında izlediği programda faizin haram olduğunu öğrendiğini, bu nedenle de 18 yıldır çeşitli kademelerinde görev aldığı kooperatiften ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’ndeki görevinden tamamen faizle kredi verilmesi nedeniyle ayrıldığını belirten Olgan, "2002 senesinin Nisan ayında yapılan kongrede başkanlığa seçildim. Ancak 18 yıldır kooperatifte çeşitli görevlerde bulundum. İstifamın tek sebebi, faizin haram olduğunu öğrenmemdir" dedi.

Ayhan Olgan, "Yaptığım araştırma sonucunda biz aracıların da faizle iş yapılmasına sebep olduğumuzu gördüm. Üyelerimize kredi almaları konusunda yardımcı olup imza atıyoruz. Böyle bir işe artık aracı olmak istemiyorum. İstifa ettiğim için son derece huzurluyum" diye konuştu.
Olgan’ın istifasıyla boşalan Kozlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na ise Refik Çetin getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 12:27:21
Güncelleme :8 Temmuz 2006 Cumartesi 14:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?