7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Feshane etkinliklerinde kriz!

FESHANE ETKİNLİKLERİNDE BROŞÜR KRİZİ

Kdz.Ereğli ilçesinde belediye tarafından düzenlenen mevlid ve tasavvuf musikisi dinletisinde "evet" ilanı dağıtmak isteyen AK Partili gençler ile CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında arbede yaşandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde CHP'li belediye tarafından Kadir Gecesi nedeniyle Amfitiyatro'da mevlid ve tasavvuf musikisi dinletisi düzenlendi. Geceye, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da katıldı. Programda ilk önce Kur'an okunurken, ardından tasavvuf musikisinden eserler ile ilahiler seslendirildi. Daha sonra semazen gösterileri sunuldu. Ankara'daki Hacı Bayram Veli Camii'nde bulunan Hz. Muhammed'in (S.A.V) Sakal-ı Şerifi dualar ve ilahiler eşliğinde ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerifin ziyarete açılmasının ardından AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, 12 Eylül'de yapılacak referandum nedeniyle "Evet" yazılı el ilanlarını dağıtmak için Amfitiyatro'ya girmek istedi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, olayı görmesinin ardından başlarında "evet" yazılı şapkalar bulunan AK Partili gençlerin ellerinde ilanlarla alana girmesine karşı çıktı.

Görevliler ve zabıtalar AK Partili gençleri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Milletvekili Fazlı Erdoğan da gençlerin yanına geldi. AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin'in, gençlerin sadece el ilanı dağıttığını söylemesinin ardından, Erdoğan, "Burası bunun yeri değil. Neden burada dağıtıyorsunuz? Arkadaşları alarak buradan gidin" diyerek gençleri uzaklaştırdı.

CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Danışmaz'dan şikayetçi olduğunu söyledi. Ardından Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Belediye Başkanı Posbıyık'ı emniyete davet etti. Feshane etkinliklerinin sürdüğünü anlatan Posbıyık, emniyete program sonrası gelebileceğini söyledi. Emniyet Müdürü Tektaş'a kolunu gösteren Posbıyık, "Bana saldırdılar. Bu programın ev sahipliğini biz yapıyoruz. Ev sahibi olarak 'hayır' broşürü de dağıtabilirdik ama burası yeri değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:38:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 13:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?