3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Festival ateşi yandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 9. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali yakılan meşaleyle açıldı.

Alaplı 9. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Şahin, Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı ve diğer protokol mensuplarının katılımıyla, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, 690 Evler Semtinden başlayan ve Belediye Çaybahçesi arkasında küçük sahnede sona eren kortejle devam etti.

Küçük sahnedeki Festivalin açılış meşalesini protokol üyeleri hep birlikte yaktı. Açılışta konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "İnsan bulunduğu yeri doldurmak ister. Beldelerde ilçelerde kendi bulundukları konumu genişletmek, büyütmek isterler. Bu festival etkinliği de bunlardan birisidir. Edirne'den sonra en büyük yağlı güreş organizasyonu da Alaplı'da yapılmaktadır. Türkiye'de demokrasinin de festivali olmalıdır. Bütün Belediye Başkanları hizmet üretiyor. Alaplı Belediye Başkanımız da hizmet üretiyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Alaplı'da tersaneler, yat ve tekne imalathaneleri hizmete girdiğinde 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu çağı yakalamanın sonucudur" dedi.

Milletvekili Polat Türkmen de konuşmasında, "Festivaller hoşgörünün, sevginin birlikte yaşamanın ürünü olmuştur. Festivallerle Zonguldak'ımızın her köşesinde büyük bir heyecan yaşanıyor. En kötü günümüz böyle olsun" diye konuştu.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de konuşmasında, "Ulusal ve uluslararası alanda festivaller, kültürel, sanatsal ve ekonomik işbirliğinin artmasına büyük katkılarda bulunuyor. Festivalimizin ilçemiz ekonomisine büyük katkıda bulunacağını düşünüyorum" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı ise, "Yöresel kültürümüzü yaşatmayı, ulusal ve uluslararası kültür ile kaynaştırmayı, yöremize olan aidiyet duygularını geliştirmeyi, ortak, sosyal, kültürel ve sportif değerlerimizi hep beraber paylaşmayı, ilçemizi en güzel şekilde tanıtmayı, tüm bunlarla birlikte eğlenmeyi, kaynaşmayı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi amaçladığımız festivalimizde tüm vatandaşlarımızı bir arada görmek, hem bizleri onurlandırmakta, hem de festivalimizin hedeflenen amacına ulaşmasına önemli bir katkıda bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın, festivalimizin, insana, yöremize, bölgemize ve ülkemize hizmet odaklı olarak planlanan tüm etkinliklerine katılımı, ilgisi, organizasyonun kalitesini, toplumsal faydalarını da artırmaktadır.

Hedefimiz, festivalin belirli etkinliklerine değil, tüm etkinliklerine katılımı ve ilgiyi en üst seviyeye çıkarabilmek, heyecanı, coşkuyu, eğlenceyi, kaynaşma ortamı içinde hep beraber paylaşabilmektir. Pazar günü yapılacak geleneksel yağlı pehlivan güreşlerimize 500'ün üzerinde pehlivanın katılımını bekliyoruz. Festivalimizin temel etkinliklerinden biri olan yağlı güreşlerimiz bu yıl da oldukça çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara sahne olacak ve ata sporumuz en nitelikli şekilde yaşatılmaya devam edilecektir" dedi.

Açılışın ardından misafir ülke halk dansları ekipleri gösterilerini sundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 13:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?