3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Festival hazırlıkları sürüyor

FESTİVAL HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 22 Kasım Pazar günü 8.'si yapılacak olan Hamsi Festivali hazırlıkları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı telefonla arayarak hamsi festivali davetini aldığını Ereğli'ye festivale katılmak istediğini ifade etti.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 22 Kasım Pazar günü 8.'si yapılacak olan Hamsi Festivali hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Hamsi festivali ile ilgili olarak hazırlıklarımız sürüyor. Dün akşam saatlerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal beni telefonla aradı. Hamsi Festivali davetiyesini aldığını ve davetiyenin üzerindeki karikatürü çok beğendiğini belirterek, 'Hem hamsi festivaline katılmak, hem Ereğli pidesi yemek hem de seni görmek istiyorum' dedi. Kendisiyle çeşitli konularda sohbet etme imkanı buldum” dedi.

Festival hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Posbıyık, “22 Kasım'da yapılacak hamsi festivali için hazırlıklarımız tamam. Etkinliklerimiz çok zengin. Kolbastı yarışması yapılacak, gençler arasında yapılacak olan kolbastı yarışmasında dereceye girenlere ödüller verilecek. Birinciye 5, ikinciye 3 üçüncüye ise 2 altın verilecek. Gençlere şimdiden duyurulur, gençler şimdi den hazırlıklarını yapsınlar. Ayrıca balık çorbası yapıp, balık çorbasını kaselerle vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sinan Yılmaz ve kolbastı ekibi Kdz. Ereğli'ye gelecek. Festival açılışını Karadeniz Folklor ekibi ile yapacağız. Her zaman olduğu gibi Kdz. Ereğli Trabzonlular Derneği bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Diğer yandan Kdz. Ereğli Belediyesi folklor ekibinden kız ekibi burada görev yapacak. Grup Yan Etki, hip hop dans gösterisi yapacak. Yarışmalarımızı yapacağız, grup Günbatımı konser verecek. Saat 15.00'de protokol konuşmaları yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından 15.30 itibari ile Sinan Yılmaz ve kolbastı ekibi sahne alacak. Konser sonunda ise havai fişek gösterileri olacak ve program sona erecek. Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızı Pazar günü güzel bir hafta sonu geçirmek için Çınaraltı'na bekliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:47:04
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?