3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Festival kendini amorti ediyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek ilçedeki festival hakkında açıklamalarda bulundu.


Kdz. Ereğli’de yapılacak olan 16. Sevgi, Barış ve Dostluk Festivali öncesinde Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazeteciler ile bir araya geldi. Ziyarette festival programı hakkında bilgi veren Posbıyık, festivalde Hadise, Tarkan, Murat Dalkılıç ve Selda Bağcan’ın yanı sıra Tolga Çandar, Ataol Behramoğlu, Ümit Zileli, Sunay Akın’ın yer alacağını belirtti. Posbıyık, “İl ve ilçemizdeki yerel basın mensuplarımız bize her türlü etkinliğimizde desteğini gösteriyor. Özellikle KGD’nin katkıları tartışılmaz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler de festivalimizde basın mensuplarımıza her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu yıl festivalimizi yerel düzeyde yapma kararı almıştık. Çünkü belediyemizin, halkın ve işadamlarının durumları sıkıntılı. Hatta bir sohbet sırasında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’le konuşup kararımızı halkımıza duyurmuştuk. Ancak 15 yıldır ektiğimiz tohumların mahsullerini toplamaya başladık. Seçimlerden önce ünlü sanatçı Tarkan beni aradı tebrik etti. Seçimden sonra da menajeri Uygar bey aradı. Tarkan’ın ‘Halil bey yorgundur yormayın onu’ dediğini söyledi. Ama ilk aşamada bu benim kararımı değiştirmedi.

Sonra arkadaşlarımız bize ‘15 yıl sen bize baktın, bu sene de biz sana bakacağız. Festivalsiz Ereğli sana yakışmaz’ dediler ve bu kararımı değiştirmek durumunda kaldım. Bu beni son derece mutlu etti. Demek ki ektiğimiz tohumları biçmeye başladık. Süre çok kısa olmasına rağmen, elimizden gelen tüm gayreti göstererek festival programını hazırladık. Bu sene kültür ağırlıklı bir festival hazırladık. Artık festival kendi kendini amorti etmeye başladı. Bu yıl ki festivalin tutarı yaklaşık 450-500 bin TL. civarındadır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?